Ses kayıtlarının yasal olup olmadığı ve birçok konunun incelendiğini vurgulayan
Gerçeker, "Bunlar hep birbiriyle ilişkili şeyler. Bunları hep araştırıyoruz. Bir sonuç alamadık henüz nereden kaynaklanıyor nasıl dinlendi yasal mıdır değil midir? Ondan sonra bir sonuca varılacak. Şu anda
soruşturma devam ediyor sonunda hukuk yasalar neyi gerektiriyorsa onlar yapılacak mutlaka" dedi.
Yargıtay Başkanı Gerçeker,
Türkiye Barolar Birliği'nde düzenlenen, 'Özgürlük ve Demokrasi İçin Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği (MEDEL)'in Yönetim Kurulu Toplantısının öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.
"Ses kayıtlarında
tahliyenin yapılacağı söyleniyor ve siz bu kayıtlarla ilgili inceleme yapacaktınız" şeklindeki soruya
Gerçeker, "Hukukun üstünlüğü diyoruz. Bu dinlemelerin nasıl yapılacağı nasıl yapılması gerektiği o yasalarda kurallarla belirlenmiş bu kuralların dışına çıkılmaması gerekiyor. Yasalara aykırı olarak bu şekilde
servis edilmemesi gerekiyor. Bunlar hep birbiriyle ilişkili şeyler. Bunları hep araştırıyoruz. Bir sonuç alamadık henüz nereden kaynaklanıyor nasıl dinlendi? yasal mıdır değil midir? ondan sonra bir sonuca varılacak. Şu anda soruşturma devam ediyor sonunda hukuk yasalar neyi gerektiriyorsa onlar yapılacak mutlaka." cevabını verdi.
Konuya ilişkin hukuki süreçlerin işleyeceğine dikkat çeken Gerçeker, "Genel Kurul'un takdirine kalmış. Ama hukuk neyse yasalar neyse uygulanması gerekiyor. Bunları biz elbette yargıtay yüksek mahkemeler olarak takip ediyoruz. Ama takdir edecek makamlar kendileri değerlendirecekler." dedi.
Birleşme ve tahliye kararının
hukukçulardan
eleştiri alması konusuna
Yargıtay Başkanı, "Ben şimdi şunu söyleyeyim. Bir yerde hukuk konuşurken herkesin susması lazım. Ama bakıyoruz ki hukukçular konuşamıyor ama hukukçu olmayanlar hukuku daha iyi bildikleri için hep onlar konuşuyorlar biz onları dinlemekle iktifa ediyoruz." karşılığını verdi.