Genelkurmay'dan 'gizli tanık' açıklaması

Genelkurmay Adli Müşavirliği bazı basın yayın organlarında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Askeri Yargıtay üyesi olduğu belirtilen bir kişinin gizli tanık olarak ifade verdiği haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay'dan 'gizli tanık' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Havuz medyasında gizli tanık olduğu belirtilen bir Askeri Yargıtay üyesinin “TSK'da paralel yapılanma” iddialarıyla ilgili verdiği ifadelere sert tepki gösterdi. Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin avukatı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ifadede yer aldığı belirtilen iddialarla ilgili aynı içerikte sahte isimli ihbar mektuplarının daha MSB ve Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildiği belirtildi.

Haberlerde ve ihbar mektuplarında yer verilen, hiçbir delile dayanmayan soyut nitelikteki iddialar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı tarafından “Haklarında adli ve idari işlem yapılmasını sağlamak maksadıyla, askeri yargı mensupları hakkında sahte isim ve imzalı mektup gönderenlerin tespiti amacıyla” 13 Mayıs'ta askeri savcılığa soruşturma emri verildiği kaydedildi. Soruşturma sonucunda, ihbar mektuplarını gönderenlerden birisinin askeri Yargıtay üyesi diğerinin ise Askeri Yargıtay'da resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanmakta olan emekli bir askeri hakim olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca söz konusu Askeri Yargıtay üyesi hakkında Askeri Yargıtay Genel Kurulu tarafından  Eylül ayında disiplin ve ceza soruşturumasına başlanılmasına karar verildiği kaydedildi.

 ASKERİ YARGILAMALARI ETKİLENİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Açıklamada, “Askeri Yargıtay üyeleri ve Genelkurmay Adlî Müşaviri'ne yönelik basında yer alan İddialar söz konusu ihbar mektuplarına dayanmaktadır, İhbar mektuplarında yer alan iddialar île gizli tanık olarak ifade verdiği belirtilen kişinin ileri sürdüğü iddialar aynı mahiyette olduğundan gizli tanığın ihbar mektuplarını gönderdiği tespit edilen kişi olduğu anlaşılmıştır. Bu kişi/kişilerin Askeri Yargıtay'da devam eden disiplin ve adli soruşturmaları/yargılamaları etkileme/baskı altına alma maksadıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak "paralel yapı" iddialarıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında ifade verdikleri düşünülmektedir.”denildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu kişilerin şahsi menfaatleri doğrultusunda gerçeklerle hiçbir ilgisi olmayan, mesnetsiz iddiaları kendileri hakkında yapılabilecek adli/idari işlemleri etkisiz kılma ve bu süreçte yer alan tüm personeli itibarsızlaştırma amacına yönelik olarak tekrar tekrar gündeme getirdikleri anlaşılmaktadır.”ifadelerine yer verildi. Sahte çürük ve Balyoz davalarından yargılanan Emekli Albay Zeki Üçok, Askeri Yargıtay üyesinden geldiğini iddia ettiği bir mektubu havuz medyasına açıklamıştı.

<< Önceki Haber Genelkurmay'dan 'gizli tanık' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER