Gazeteciler 'O An'ı anlattı - Video

Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen patlama sonrası çevredeki vatandaşların saldırısına uğrayan gazeteciler, yaşadıkları olayı anlattı.

Gazeteciler 'O An'ı anlattı - Video



Klip yüklenmeye başlamazsa play tuşuna basarak birkaç kez deneyin. Dün akşam saatlerinde Manavgat şelalesinde meydana gelen patlamayı haber yapmak amacıyla olay yerine giden Zaman Gazetesi muhabirleri Lütfi Akyurt ve Fethullah Akpınar, yaşadıklarını dile getirdi. Patlamayı haber alır almaz Manavgat'a hareket ettiklerini ifade eden muhabirler, patlamanın meydana geldiği yerin yaklaşık 300 metre gerisinde bir insan barikatı ile karşılaştıklarını söyledi.
Bu barikata yaklaşınca araçtan indiklerini ve yoğun kalabalıktan olay yerine ulaşmakta güçlük çekecekleri düşüncesiyle bir iki kare fotoğraf ve birkaç dakika görüntü almak için cihazlarını çıkardıklarını ifade eden muhabirler şunları anlattı: "Biz cihazları çıkardık. Daha 20-30 saniye geçmeden elinde telsiz bulunan ve sonra da zabıta olduğunu duyum aldığımız biri 'çekmeyin çekmeyin' diye bağırmaya başladı. Onun bağırmasıyla kalabalık bir anda üstümüze yürüdü ve ne yapacağımızı şaşırdık. Bize tekme tokat ve odunlarla dövmeye başladılar. Cihazlarımızı parçaladılar her taraftan öyle yoğun bir saldırı vardı ki ne yapacağımız bilemedik. Nasıl kurtulduğumuzu bile hatırlamıyoruz."
Olay yerinde güvenlik tedbiri olmadığını ve tek bir askerin bulunduğunu kaydeden gazeteciler, onun da herhangi bir müdahalede bulunmadığını ifade etti. Saldırı sonucu vücudunun birçok yerinden darp edilen ve sağ kulağındaki yırtılmadan dolayı 5 dikiş atılan Zaman muhabiri Lütfi Akyurt "Güvenlik tedbirleri o kadar yetersizdi ki adamlar hastaneyi basmaya geldi, orada bile Show TV'nin kamerasını kırıp kameramanını da yaraladılar. Hastane içinde bile güvenliğimizden emin olamadık." dedi.
Olay yerinde saldırganlar tarafından fotoğraf makinesi ve objektifleri alınarak kırılan Fethullah Akpınar, "O kadar yoğun darbe aldım ki bir ara kurtuldum ellerinden ama sersemlemişim, araca doğru gideceğime kalabalığın içine doğru kaçmaya başlamışım. Sonra bizim şoför arkadaş geldi beni çekip çıkardı." diyerek yaşadığı korku dolu anları anlattı.
Olay yerine gazeteci sokmayan saldırganlar, gazetecilerin Manavgat Devlet Hastanesi'nde olduğunu haber alınca, 100 kişilik bir grup hastaneyi bastı.

Fotoğraf:Zaman Burada basın mensuplarının araçlarını tekmeleyerek ağza alınmadık küfürler yağdıran şahıslar, kaçmak isteyen Show TV kameramanını yakalayarak darp etti. Bu sırada saldırganlara müdahele etmek isteyen bir polis, silahını çekmek istedi. Ancak saldırganlar polise de saldırarak elbisesini parçaladı ve küfürler yağdırarak "Sen kimi kimden koruyorsun." diyerek etkisiz hale getirdi.
Zaman muhabirlerinden sonra olay yerinde giden Akşam gazetesi muhabirleri Sercan Aytiş ile Bülent Tatoğulları da saldırganların hışmına uğradı Akşam Gazetesi'nin muhabirleri Antalya Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.
GAZETECİLERE SALDIRANLARDAN ÜÇÜ TUTUKLANDI Manavgat'ta meydana gelen patlamarı takip eden gazetecilere yapılan saldırıyla ilgili araştırmalar geniş çaplı sürdürülüyor. Şu ana kadar yapılan sorgulamalarda hastanede gazetecilere saldıran üç kişinin tutuklandığı bildirildi. Saldırganlırın kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.
CİHAN HABER AJANSI
<< Önceki Haber Gazeteciler 'O An'ı anlattı - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER