FLAŞ - Ergenekon'un kilit ismi yakalandı

Ergenekon davasının firari sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara'da Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde yakalandı.

FLAŞ - Ergenekon'un kilit ismi yakalandı

Ersöz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Ersöz'ün, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

İŞTE KARE KARE YAKALANMA ANI

Ersöz'ün prostat ameliyatı için hastaneye yattığı ve Mehmet O. Gülcü ismiyle tedavi gördüğü belirtildi. Sahte pasaport ve sahte kimlikle yurtdışından geldiği öğrenilen Ersöz'ün sahte sağlık raporu almaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında... Ankara'da hastanede gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü, doktor kılığına giren polislerin yakaladığı öğrenildi. Üç gündür çok sıkı bir şekilde takip edilen Ersöz'ün Kırşehir Jandarması'nda görevli Astsubay S.G tarafından Zonguldak'tan yurda sokulduğu öne sürüldü. Yurda giriş yapan Ersöz'ün Ergenekon davasında tutuksuz yargılanabilmek için sağlık raporu almaya çalıştığı, ilk önce Ümitköy'de bir kliniğe gittiği, buradaki tedavisinin ardından sahte kimlikle Balgat'ta Özel Yüzüncüyıl Hastanesi'ne gelerek prostat için gün aldığı belirtildi. Üç gündür Ersöz'ü takip eden polis, doktor kılığına girerek tedavi sırasında parmak izini alıp kimlik tespitinde bulundu. Mehmet O. Gülcü sahte kimlikli kişinin Ersöz olduğunun kesinleşmesi üzerine polis uzun süredir aranan Ergenekon sanığını hastanede prostat ameliyatı öncesi gözaltına aldı. Hastane Başhekimi Op. Dr. Talat Aydın, Levent Ersöz'ün gözaltına alınmasını şöyle anlattı: "Ersöz, Ümitköy'deki A Kliniği'nden buraya geldi. Polisler sivil olarak hastaneye geldiler. Daha sonra gözaltı yaptılar. Ersöz'ün yanında iki kişi daha vardı. Üzerinden çok sayıda çeşitli kurumlarda kimlik çıktı. Mehmet Orhan Gülcü adıyla kayıt yaptırmış. Polis gözaltı yapıldıktan 40 dakika sonra hastaneden götürüldü." Bir dönem Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde de bulunan emekli Tuğgeneral Ersöz bir süre önce Ergenekon Soruşturması için savcılıkça aranırken Rusya'ya kaçmıştı. Ersöz'ün, yaklaşık iki hafta önce Ankara'ya geldiğini belirleyen Terörle Mücadele ekiplerinin, Ümitköy'de bir eve baskın düzenledikleri, ancak Ersöz'ün baskından yarım saat önce villadan ayrıldığı belirtiliyordu. Ancak bugünkü operasyonla firari paşa yakayı ele vermiş oldu.
<< Önceki Haber FLAŞ - Ergenekon'un kilit ismi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER