Eve dönüş yolu tıkandı

İsrail’in köprüleri ve yolları tahrip ettiği Lübnan’da yaklaşık 350 bin kişinin güneye gitmek istemesi üzerine bütün yollar kilitlendi.

Eve dönüş yolu tıkandı

İsrail ile Lübnan arasında ateşkesin dün sabah yürürlüğe girmesinden sonra Lübnan'daki en büyük sorun, insanların güney Lübnan'a ulaşması oluyor. Beyrut'tan sabah saatlerinden bu yana yaklaşık 350 bin kişinin Güney Lübnan'a gitmek istemesi üzerine bütün yollar kilitlendi.
Ateşkesten sonra yolların güvenliği olduğunu düşünen, Güney Lübnan'da yaşayan binlerce kişi bu sabah erken saatlerde Beyrut'tan yola çıktı. Beyrut şehir merkezinden 35 kilometre uzakta bulunan Sayda ve 65 kilometre uzaklıktaki Sur şehrine ulaşımı sağlayan otoyolda trafik durdu. İsrail'in savaşın ilk günlerinden itibaren otoban üzerinde bulunan köprüleri ve viyadükleri bombalaması nedeniyle açılan çukurları ve yıkılan köprüleri Lübnan ordusunun ve iş makinelerinin onarmaya çalıştığı görüldü. Ancak bu çabalara rağmen, Beyrut dışından 5 kilometrelik yol ancak 2 saatte kat edilebiliyor.
Onarılan köprülerden de tek şerit halinde trafik akışına izin verildiği için on binlerce kişi şu anda güney Lübnan'a inen otoban üzerinde bulunuyor. Bu arada güney Lübnan'ın Sur şehrini ülkenin kuzeyinden ayıran Litani Nehrinin üzerine de toprak yol yapıldı, ancak gerek Sur'a gelmek isteyen, gerekse köylerine gitmek isteyen Lübnanlılar nedeniyle burada da yüzlerce metrelik araç kuyrukları oluştu. Köprülerde görev yapan Lübnanlı asker ve polislerin geçişi sağlamaya yardımcı olduğu belirtiliyor.

<< Önceki Haber Eve dönüş yolu tıkandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER