Erdoğan'dan 'Yeni Türkiye' benzetmesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘yeni Türkiye’ vurgusunun ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk adlı eserinde defalarca zikredildiğini söyledi.

Erdoğan'dan 'Yeni Türkiye' benzetmesi

Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü nedeniyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal tam da bizim atfettiğimiz gibi ‘yeni Türkiye’yi 23 Nisan 1920’de temelleri atılan Türkiye’yi kastetmiştir. Yeni Türkiye inanıyorum ki, Gazi Mustafa Kemal’in bir istismar aracı olmaktan çıkarılıp asker, başkomutan, Meclis başkanı, cumhurbaşkanı ve milli irade âşığı bir şahsiyet, bir insan olarak öğrenileceği, öğretileceği, anlaşılacağı bir Türkiye olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı, vefatının ardından Mustafa Kemal’i herkesin kendi çıkarına, kendi ideolojisine, kendi dünya görüşüne göre şekillendirdiğini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Yakın tarihimizde milli birliğimizi, dayanışmamızı hatta demokrasimizi tahrip eden nice girişim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası istismar edilmek suretiyle meşrulaştırılmak istendi. Bir tek Atatürk varken tarih içinde çok sayıda Atatürk’ün üretildiğini, çok sayıda Atatürkçülük yorumları ile Gazi Mustafa Kemal’in şahs-ı manevisinin yıpratıldığını büyük bir teessürle izledik. Herkesin kendi şahsi arzu ve beklentilerine göre bir Atatürk yoktur. Her isteyenin hayatının bir cüzünü cımbızlayarak kendisine meşruiyet kaynağı olarak öne sürdüğü yani istismar ettiği Atatürk olamaz.”
<< Önceki Haber Erdoğan'dan 'Yeni Türkiye' benzetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER