Elvan'dan gurur verici sözler

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, tüm Türkiye'yi sevince boğduğundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Elvan'dan gurur verici sözler

Elvan, daha önceki 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda madalya alamadığı için çok üzgün olduğunu; ancak geçmişin geçmişte kaldığını ve kendisinin de daima ileriye baktığını belirterek, bu şekilde bugün de Pekin'de madalya kazanarak kürsüye çıktığını kaydetti. Türk milletinin kendinden büyük beklentileri bulunduğunun farkında olduğunu dile getiren milli sporcu, "Bu madalyamı Türk milletine armağan ediyorum." dedi. Daha önceki yıllarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine gösterdiği yakın alakadan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren başarılı sporcu, 5 bin metrede yarışarak da ikinci olimpiyat madalyasını almayı umut ettiğini dile getirdi. Elvan, elde ettiği bu dereceyle aynı zamanda Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu.

İŞTE BAŞARININ FOTOROMANI

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da müsabaka sonunda yaptığı açıklamada, "Türk halkının gönlünde uzun yıllardır sempatiyle yer etmiş olan Elvan'ımız burada yüzümüzü güldürdü. Olimpiyatlara başladığımızdan bu yana istediğimiz neticeleri bir türlü elde edemiyorduk; ancak atletizmde üste çıkan mili sporcumuzu çok üstün bir performans sergileyerek olimpiyat ikincisi olmayı başardı." dedi. Atalay, "Başbakan Erdoğan, Elvan'ı Etiyopya'da kamp yaparken ziyaret etmiş, ona moral vermişti. Erdoğan'ın Etiyopya'da yaşanan iç savaşı ve yasak bölgeleri hiçe sayarak onun yanına gitmesi sporcumuzu gayet mutlu etmişti." şeklinde konuştu. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi de son bir yıldır yaptıkları hazırlıkların neticesinde olimpiyatlarda bu dereceyi beklediklerini dile getirdi. Elvan'ın yeni antrenörü ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını kaydeden Terzi, ödülün başta Türk sporu olmak üzere atletizm açısından çok manidar olduğunu ifade etti. Terzi, "Şu ana kadar atletizmde en iyi dereceyi Elvan elde etmiştir." dedi. Mehmet Terzi, "İnşallah bu gece antrenörümüzle bir araya gelerek 5 bin metrede de iyi bir strateji belirleyip, Türkiye'ye madalya kazandırmayı istiyoruz." şeklinde konuştu. Bu arada Elvan, yarışı bitirdikten sonra sahanın içine giren Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Elvan'a büyük bir Türk bayrağı verdi. Diğer federasyon başkanlarının da hazır bulunduğu bu sırada Elvan, 90 bin kişilik Ulusal Çin Stadyumu'nu bayrakla turladı. Yarıştan sonra Başbakan Erdoğan'ın da Elvan'ı telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

GURURUMUZ ELVAN REKOR KIRDI - İZLE

ELVAN'LA GELEN YÜKSELİŞ

<< Önceki Haber Elvan'dan gurur verici sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER