Ecevit'e yaşgünü kutlaması - Video

GATA'da tedavi altında bulunan eski başbakan Bülent Ecevit için 82. yaş günü dolayısıyla hastane önünde doğum günü kutlaması düzenlendi.

Ecevit'e yaşgünü kutlaması - Video




Çeşitli illerden otobüslerle sabah saatlerinden itibaren Ankara'ya gelen partililer, ellerinde DSP bayraklarıyla GATA önünde toplandılar. Daha sonra DSP tarafından yaptırılan ve üzerinde DSP amblemi ile ''el ele büyüteceğiz sevgini, şifa dileklerimizle'' yazılı pasta, hastane önüne getirildi. Pastayı, Bülent Ecevit adına eşi Rahşan Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile birlikte kesti. Daha sonra biri KKTC'den getirilen 82 beyaz güvercin, Rahşan Ecevit, Zeki Sezer ve partililer tarafından gökyüzüne bırakıldı.
Rahşan Ecevit'in, pastayı keserken ve gökyüzüne beyaz güvercin bırakırken oldukça duygulandığı gözlendi. Bu arada partililer de ''halkçı Ecevit'', ''iyi ki doğdun Karaoğlan'' şeklinde sloganlar attılar. Bu arada Ecevit'in 2002 yılında geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde yan odada yatan ve böbrek nakli operasyonu geçiren 11 yaşındaki Esra Ergün de doğum günü kutlamasına katılarak, Rahşan Ecevit'e çiçek sundu.
FOTOĞRAF:AA ''BUGÜN YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR''
Rahşan Ecevit, pastanın kesilmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, düne oranla çok daha mutlu bir gün geçirdiğini belirterek, ''Bugün yüzümüz gülüyor. Düne göre daha iyi. Düşündüğümüzden çok daha çabuk iyi olacak gibi. Doktorlar 'milim milim de olsa iyiye gidiyor' dediler'' diye konuştu. Ecevit'in rahatsızlığından bu yana hastane önünde bekleyen ve kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Rahşan Ecevit, ''İnşallah biz de onları ziyaret edeceğiz'' dedi.
Bir gazetecinin ''Sayın Ecevit ile konuşuyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Konuş diyorlar, ben de konuşuyorum. Henüz cevap veremiyor, ama verecek inşallah'' yanıtını veren Rahşan Ecevit, ''Kendisine neler anlatıyorsunuz?'' sorusunu ise ''Onlar özel'' diye cevapladı. Rahşan Ecevit bir soru üzerine kendi sağlık durumunun ise iyi olduğunu söyledi.
''Pastayı keserken elbette ki Sayın Bülent Ecevit için sağlık diliyorsunuz, ama başka dileğiniz de var mı?'' şeklindeki soruya ise Rahşan Ecevit, ''Türkiye'ye de sağlık diliyorum. Çünkü şu sıralar, Türkiye yönetimi de hasta'' cevabını verdi. Öte yandan partililerin hastane önündeki bekleyişi sürüyor. Partililer ile diğer ziyaretçiler, hastane önüne konulan defterlere, Bülent Ecevit ile ilgili duygu, düşünce ve iyi dileklerini yazıyorlar.
<< Önceki Haber Ecevit'e yaşgünü kutlaması - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER