Dolandırıcılar yöntem değiştirdi artık kredi çektiriyor

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, türlü yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Dolandırıcılar yöntem değiştirdi artık kredi çektiriyor

Bursa'da, emekli çiftin evine gelen sahte polisler, kapıyı açan kadına, "Eşinizin kredi kartları ve ev telefonlarını iptal ettirmesi lazım, internet üzerinden dolandırılıyor" ihbarında bulundu. Bunun üzerine Şermin Bilgin'den, eşi Emin Bilgin'e telefonla ulaşan sahte polisler, Hemen bankaya giderek Hizbul G. adına verilen hesap numarasına 2 bin lira yatırması gerektiğini istediler. Verilen hesap numarasına parayı yatıran Emin Bilgin'e bu seferde bir başka bankaya giderek 15 bin lira kredi çekmesini belirttiler. Bunun üzerine başka bir banka şubesine giden Bilgin, kredi müracaatında bulundu. Kredinin öğleden sonra çıkacağını sahte polislere bildiren Bilgin, "Çok acil lazım" cevabı alınca bu kez banka görevlilerinden ricada bulundu. Görevlilerin '15 dakika içerisinde onaylanır' açıklaması üzerine bankada beklemeye başlayan Bilgin, bu arada 155 Polis imdat hattını arayarak yaşadıklarını anlattı. Kısa sürede olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği ekipleri, Bilgin'in kredi müracaatını iptal ettirdi.

Vatandaşların kendisi gibi tuzağa düşmemesi gerektiğini belirten Emin Bilgin banka önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İki çocuk babası olduğunu dile getiren Bilgin yaşadıklarını şöyle özetledi: "Tek söyleyeceğim şey; vatandaşlarımız benim gibi mağdur olmasın, telefonla gelen çağrılar üzerine emniyet aramadan hiçbir işleme girişmesin. Evime memur arkadaşlar gelmiş. Kendisini 'Başkomser Ömer' diye tanıtarak eşimin yanından beni aradılar. Ev telefonum ve kredi kartlarımın internet üzerinden borçlandırıldığını söylediler. Derhal bankaya gidip kredi kartımın iptal edilmesi için yönlendirildim. En yakın Hürriyet Mahallesi'ndeki bankalar olduğu için kredi kartımla iki bin lira çekip karşı tarafa havale yaptım. Sonra, kredi çekmem için başka bir bankaya yönlendirildim. 15 bin TL kredi çekmek için gerekli forumu doldurdum. Sürekli 'telefonu kapatma' diye ikazda bulunuyorlardı. Kredinin öğleden sonra çıkacağını söylediğimde acil ihtiyaç olduğunu ilettiler. Görevlilerden rica edince işlemler hızlandı. Bu sırada kendime geldim ve 155'i aradım. Evime ekibin geldiğini, haberleri olup olmadığını sorduğumda, dolandırıldığımı söylediler. Ekipler hemen bankaya ve eve gitti. Dolandırıcılar sürekli 'Başsavcılık seni ve telefonlarla birlikte bekliyor' diye tehdit ediyorlardı. Ellerinde arama kararı olduğunu söylediler. Polisle irtibata geçmeyeyim diye telefonumu sürekli meşgul tutuyorlardı. Polisler, beni kurtardı."

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cep telefonuna her ay düzenli olarak telefon dolandırıcılık olaylarına karşı SMS attığını anlatan Emin Bilgin, vatandaşlara "155'i aramadan kimseye para yatırmayın. Sakın ola telefonla gelen bilgilere aldanmasınlar ve hemen 155'i arayın" dedi.
<< Önceki Haber Dolandırıcılar yöntem değiştirdi artık kredi çektiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER