Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, eğitimdeki sorunların sonucu olarak ortaya çıkan dershanelerin kapatılmaması gerektiğini söyledi. Yalçın, "Eğitimdeki sorunlar çözüldükten sonra bu kurumlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Dershaneleri, gelecek seçimler değil, gelecek nesiller açısından tartıştığımızda çoğu şeyleri rahatlıkla aşabiliriz." dedi.
İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim Bir Sen ve İstanbul Eğitimcileri Derneği, Sancaktepe Belediyesi’nin de katkıları ile 'Eğitim Yöneticileri Buluşması' düzenledi. Ortadağ Sosyal Tesisleri’ndeki programa Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülin, İstanbul Eğitimciler Derneği Başkanı Duran Cankatar ve okulların yöneticileri ile aileleri katıldı.
Programda konuşan Ali Yalçın, eğitimcilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Eğitimcilerin hayat şartlarının düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, dershanelerin kapatılmasına ilişkin tartışmalara da değindi. Dershane tartışmalarının uzun süredir gündemin ilk maddesi olduğunu kaydeden Yalçın, sendika olarak dershanelerin kapatılmasından yana olmadıklarını vurguladı. Eğitim sistemindeki sorunların çözülmesi durumunda dershanelerin kendiliğinden ortadan kalkacağını belirten Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim Bir Sen olarak ‘kapatılmamalı kapanmalı’ diyerek bu konuda sistemin sorunlarının öncelenmesi ve onlar tadil edildikten sonra dershanelerin kendiliğinden kapanacağına dair düşünceyi kamuoyu ile paylaştık. Bizim buradaki temel tespitimiz; okullar eğitimin ana unsurudur. Dershaneler sorunların sonucu olarak ortaya çıkmış paralel yapılanmalardır. Onun için eğitimde yarıştıran değil yetiştiren bir sistemi inşa ettiğimizde, değerler eğitime önem verdiğimizde, çocuklarımıza karakter aşılayabildiğimizde, test ile tost arasından kurtarabilecek bir adımı attığımızda, dershaneleri gelecek seçimler değil, gelecek nesiller açısından tartıştığımızda çoğu şeyleri rahatlıkla aşabiliriz.”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın sektör temsilcileri ile düzenlediği toplantılara da değinen Yalçın, “Ama görüyorum ki bir tıkanıklık söz konusu. Bakanlığın çözüm mekanizması olarak aynı masada buluşalım önerisinin gardlaşmalara kurban edildiğini görmek bizi üzüyor. Dershane tartışmasının geldiği ve kilitlendiği nokta tartışıldığı ve üretildiği dil bizi kaygılandırıyor. Fitne fücurun kol gezdiği, sosyal tabanın fay hattının harekete geçirilmeye çalışıldığı ve fesatçıların cirit attığı bir zeminde herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çizmem gerekiyor.” şeklinde konuştu.
CİHAN