Davutoğlu, BM'de sert konuştu - İzle

Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin isteği üzerine toplanan BM Güvenlik Konseyin'de konuşma yaptı. Davutoğlu, 'Bu insalık tarihinde kara bir lekedir' dedi.

Davutoğlu, BM'de sert konuştu - İzle

Türkiye'nin talebi üzerine acilen toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in kabul edilemez hareketinin ardından uluslararası bir soruşturma açılması, gemilerin derhal serbest bırakılması ve Gazze'ye taşıdıkları yardımları ulaştırmalarına izin verilmesi, İsrail'in Gazze'deki ablukaya son vermesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in ele geçirdiği gemileri derhal serbest bırakmasını istedi.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Davutoğlu, bu sabah canlı yayında bir barbarlık izlendiğini söyledi. Gazze kuşatmasını gerçekleştiren barbarlık hareketine karşı yürekli bir hareketin gerçekleştirildiğini belirten Davutoğlu, "Şimdi bu insanlar ülkelerine ceset torbası içerisinde dönecek. Bu insanların kanı İsrail'in elindedir." dedi. İsrail Ordusu'nun gemiye yönelik saldırıları hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı, bu hareketi 'tehlikeli bir zihnin ürünü' olarak nitelendirdi. Bölgede barış ve istikrar için daha önce ortaya konan tüm fırsatların darbe aldığını ifade eden Davutoğlu, İsrail halkına kendi hükümetlerine tepki göstermeleri çağrısı yaptı. Saldırıyı kınadıklarını belirten Davutoğlu, uluslararası bir soruşturma açılmasını, gemilerin derhal serbest bırakılmasını, Gazze'ye ulaşarak yüklerini boşaltmalarına izin verilmesi ve bölgeye uygulanan ablukanın bir an önce kaldırılmasını istedi. (CİHAN)

KÜRE TV'DEN CANLI İZLEDİNİZ

<< Önceki Haber Davutoğlu, BM'de sert konuştu - İzle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER