Çocuğunu seven bu haberi pür dikkat seyretsin!

Uyuşturucu batağına saplanmış gençler, son çare olarak yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyorlar, ailelere de çok önemli uyarılarda bulunuyorlar.

Çocuğunu seven bu haberi pür dikkat seyretsin!

Henüz hayatlarının baharlarındalar ancak bağımlı oldukları uyuşturucu illeti onları her gün ölüme biraz daha yaklaştırıyor.

Bu acı tuzağa düşen gençler, uyuşturucuya giden ilk yolu böyle anlatıyorlar: "İLK BAŞLARDA SİGARA, SONRA ESRAR, ESRAR DERKEN HAPA BULAŞIYORSUN. DOZU YÜKSELTTİKTEN SONRA ARTIK HER DAKİKA HER SANİYE İÇMEK İSTİYORSUN."

K.K 26 yaşında ve 9 yıldır uyuşturucunun pençesinde. Kollarında ve ayaklarında iğne vurulmadık yer kalmamış. O kadar ki iğneyi başından enjekte ediyor. 

" ARTIK CANIMIZA TAK DEDİ. DAMARDA KALMADIĞI İÇİN YAPAMADIĞIM İÇİN HANİ MECBUR TEDAVİ UYGULANMASI LAZIM BANA."

4 yıldır evli olduğu eşi A.K uzun süre kocasını bu illetten kurtarmak için uğraşmış ancak o da bu batağa düşmüş ve 8 aydır uyuşturucu bağımlısı.


"BİR KEREDEN BİRŞEY OLMAZ DEDİM EŞİM EVDE YOKTU. BİR KERE YAPTIM. NE OLDUYSA O BİR KEREDEN OLDU İŞTE. "

Yeni bir sabaha uyandıkları her gün onlar için ızdırapla başlıyor.

"ARKADAŞLARIN SENİ DIŞLIYOR, İNSANLAR SENİ KENDİ AİLEN BİLE DIŞLIYOR YERİ GELDİĞİ ZAMAN. GÖZÜNÜ AÇAR AÇMAZ KEMİKLERİN AĞRIYOR. BÖYLE BİR AĞRIYLA UYANIYORSUN. HUZURLU MUTLU GÖZÜNÜ AÇIP BÖYLE BİR RAHATLAMAK YOK."

Tek istedikleri bağımlı oldukları uyuşturucudan kurtulmak ve hayata yeniden başlamak. 

"BİRLİKTE YAŞLANALIM. EMEKLİ OLALIM. TORUNLARIMIZ OLSUN. BÖYLE OLURSA DEĞİL TORUNLARIMIZ, ÇOCUĞUMUZ BİLE OLMAYACAK. ÇÜNKÜ EŞİM BU ŞEKİLDE DAHA FAZLA YAŞAMAYACAK. BEN BİLİYORUM SAYILI GÜNLERİ VAR. O YÜZDEN KURTULMAK İSTİYORUZ BİR AN ÖNCE."

Genç çift artık bu illetle yaşamak istemiyor. Kurtulmak için İstanbul Bakırköy'deki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne başvurdular ama...

"ŞU ANDA BOŞ YERİMİZ YOK HANİ YATIRAMAYIZ GİBİSİNDEN KONUŞTULAR. AYAKTA İLAÇ TEDAVİSİ DE İŞLEMİYOR YANİ."

Sıra beklemeden tedavi olmak için özel hastaneye gittiler, ancak maddi güçleri buna yetmedi...

"BİZİM MADDİ DURMUMUZ OLMADIĞI İÇİN ÜCRETİ KARŞILAYAMADIĞIMIZ İÇİN GİDEMİYORUZ. HANİ BİR 3 BİN 5 BİN LİRA BULAMADIĞIMIZ İÇİN ÖLMEK İSTEMİYORUZ.  KURTULMAK İSTİYORUZ ARTIK. HAYATIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ. DİYECEK BAŞKA BİR ŞEYİM YOK. "

Onlar bu beladan kurtulmaya çalışırken yaptıkları uyarılarla adeta anne-babaların zihnine kazınacak bir çağrıda bulunuyorlar...

"ÇOCUĞUNUZA SAHİP ÇIKIN ARKADAŞ ÇEVRESİNİ ARAŞTIRIN. TANIMADIĞIMIZ İNSANLARLA ARKADAŞLIK YAPMASINA  İZİN VERMEYİN. GEREKİRSE TAKİP EDİN. TAHLİL YAPTIRSINLAR SAHİP ÇIKSINLAR ÇOCUĞUNA. BİR KERE DÜŞTÜMÜ ÇIKMAK ÇOK ZOR. HELE AİLE DESTEĞİ OLMADAN."


<< Önceki Haber Çocuğunu seven bu haberi pür dikkat seyretsin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER