Bu akşamki şölene davetlisiniz! - VİDEO

Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı, 110 ülkenin katılacağı uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın finaline sayılı günler kaldı.

Bu akşamki şölene davetlisiniz! - VİDEO

Türkçe sevdalıları Türkçe’nin anavatanına gidebilmek için kıyasıya yarıştı. Dönyanın dört bir yanından finale katılmak isteyen öğrenciler birçok elemeden geçti. Bu elemelerde yaşan tatlı rekabetler,renkli görüntüler Samanyolu Haber Televizyonu'nda çok özel bir programla ekranlara geliyor. BU YETENEKLERE HAYRAN KALACAKSINIZ BU AKŞAM YAYINLANACAK PROGRAM SİZİ MEST EDECEK TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NIN ETKİLEYİCİ TANITIM FİLMLERİ - İZLE AZERİ ÖĞRENCİDEN VEDA BUSESİ - DİNLE TEKSASLI ÇOCUKLARA HAYRAN OLACAKSINIZ - İZLE İZLEYENLERİ HAYRAN BIRAKTI - VİDEO

"Olimpiyata Doğru" belgeseli bu akşam 21.20'de Samanyolu Haber TV ekranlarında.

2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları yurtdışında Türkçe’ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırıyor. Bu organizasyon aynı zamanda diyalog köprülerinin kurulmasına vesile oluyor. Renkleri, dilleri, kültürleri farklı yüzlerce öğrencinin söyledikleri Türkçe şarkılar, okudukları şiirler ve sergiledikleri halk oyunları onların ülkemizi ne kadar benimsediklerinin en güzel göstergesi. Haziran ayında 6.sı düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları'na kısa bir süre kala finalde ülkelerini temsil edecek isimler düzenlenen muhteşem yarışmalarla belirlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı elemeler büyük ve tatlı rekabetlere sahne oldu. Endonezya'dan Moğolistan'a; Amerika'dan Arnavutluk'a birçok ülke aynı dili konuştu. 7 kıtada sevgi dili hakimdi. Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'deki sevgi dili şölenine katılmak isteyen yüzlerce öğrenci elemelerde hünerlerini sergilerken izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.
<< Önceki Haber Bu akşamki şölene davetlisiniz! - VİDEO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER