Deniz ve göllerdeki şiddetli rüzgârları yakalayarak elde ettiği güçle suyu istediği seviyeye veya baraja çıkaran projeyle elektrik enerjisi üretilip depolanabiliyor.
"
Enerjinin Depolanması" adlı projesiyle rüzgâr enerjisi ile suyun potansiyel enerjisinden yararlanmayı düşündüğünü ifade eden
ilköğretim öğrencisi
Kadir Berke Öner, "Deniz ve göllerdeki rüzgâr enerjisini rüzgâr türbinleri aracılığı ile yakalayıp bu enerji ile suyu yüksek seviyelere çıkartarak, suya potansiyel enerji kazandırabiliriz. Potansiyel enerji kazandırılmış bu suyu ise istediğimiz zaman kontrollü bir şekilde kullanarak istediğimiz kadar elektrik enerjisi elde edebiliriz." dedi.
Çevre yönü de dikkat çeken projede, çevreyi kirleten bir
yakıt yerine tamamen yenilenebilir enerjiden faydalanılıyor. Belirli dönemlerde ve farklı şiddette esen rüzgârı kullanarak suyun yüksek seviyelere pompalanması düşünülen projede potansiyel enerji kazandırılan sudan istenilen anda enerji elde edilmesi hedefleniyor.
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen
Bilim Şenliği'nin önemine vurgu yapan Koç İlköğretim Okulu Müdürü Ayla Okumuş, "Bu sene ikincisi düzenlenen Bilim Şenliği'nin çocukların kendilerini geliştirip geleceğe hazırlanmaları açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.
Öğrencilerinin bu etkinlikte dereceye girmesinden de çok mutlu olduklarını ifade eden Okumuş, asıl önemli olanın bu etkinliğe katılmak olduğunu belirtti ve 5.
sınıf öğrencisi Kadir Berke Öner ile
danışman öğretmeni Çiğdem Türkdönmez'i kutladı.
(CİHAN)