Baykal'dan tuhaf çağrı

CHP lideri Baykal, İstanbul'da 17 kişinin hayatını yitirmesine, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan patlamaların yaşandığı Güngören'e gitti.

Baykal'dan tuhaf çağrı

İstanbul Güngören'de meydana gelen patlamaların ardından olay yerinde incelemelerde bulunan CHP lideri Deniz Baykal, saldırının sorumlusu olarak PKK'yı işaret ederken, halkı geniş çaplı mitinglerle bu tür olaylara tepki vermeye çağırdı.

OLAY YERİNDEN KARELER

Baykal'ın açıklamaları şöyle: "Masum insanları hedef alan bir terör saldırısı. Tamamen sivil halkın akşam saatlerinde sokakta olduğu bir noktada sivil kurban olacağı düşünülmeden gerçekleştirilmiş bir hain saldırıdır. Bu saldırı şu andaki rakamlara göre 17 kardeşimizi aramızdan aldı götürdü. Bu olayın bir insafsız, acımasız bir terör saldırısı olduğu çok açık. Bir tek masum insanın hayatını tehlikeye atarak hiçbir siyasi büyük hedefi takip etmek mümkün değildir. Hiçbir siyaset insan hayatından daha önemli sayılamaz." "Bu saldırı siyasi amaçlarla gerçekleştirilen bir saldırı. Toplumun en temiz, en masum, siyasetle ilgisi olmayan insanları ben nasıl olur da bir siyasi dava için nasıl olurda masum insanların ölümünü göze alabilirsiniz. Bu olaylar bir umutsuzluğun, yenilginin tepkisi olarak yapılıyor. Ama bu saldırılarla bir yere ulaşmak mümkün değil. Bu olay bütün insanlarımızı yürekten yaralamıştır. Herkes bu olayın faillerine lanet okumaktadır. Bu bireysel tepkileri daha açık ortaya koymaya ihtiyaç var. İspanya’da 1 milyon insan sokaklara çıkıp lanetledi. Bu olay karşısında dövünmek yetmiyor. Milyonlarca insanımızın bunu yapanları yüksek sesle lanetlemesi lazım. Kimsenin destek olmaması lazım. Milli bir tepkiyi ortaya koymamız lazım. Sadece ateş düştüğü yeri yakarsa bu eylemler devam eder. Bir milli lanet kampanyası ortaya koymalıyız. Bunu yapanlara destek olanlar var. Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Terör işte bu." "Olayın çok konuşulması gereken tarafları var. Buraya derhal koştum. Hep beraber yüksek sesle lanetleyeceğiz. Bu olayın arkasındaki ihmalleri izleyeceğiz. Olayın ortaya çıkmadan alınması gereken önlemler var. Ortaya çıkacak büyük tepki karşısında bunu göze alamaz hale gelsinler. Diyarbakır ve Ankara’daki olaylara çok benziyor. Bir PKK saldırısı olma durumu sözkonusu. Yetkililer böyle bilgi veriyor. Bütün Türkiye ayağa kalkmalı. Sessiz bir yürüyüş yapmalı. Biz buna her türlü katkıyı veririz. Bu konuda bir duyarlılık için öncülük yapıyoruz. Her şeyi bir yana bırakarak sahipleniriz. Herkes bu konuda tam bir birlik anlayışı içinde böyle bir tepkiyi özlüyor." "Bizim derdimiz hiçbir parti ayrılmadan herkesin bir bütünlük ve birlik manzarası sergilenmesi. Kimse bir parti olayı gibi görmesin. Vatandaşlarımız bu tartışmaların dışında sükunetle seyrediyor. Vatandaşlarımız devletin kurallarına saygı gösteriyor. Olay organize küçük grupların terör yapması ve dar çevrelerin kendi siyasi amaçları için durumu istismar etmesi." "Öyle görünüyor ki PKK tarafından desteklenmiş bir saldırı. Hedef sivil masum insanlar. Umut ediyorum ki sivil toplum tepki gösterecektir. Lanetleyecektir. Kullanılan silahlar bakımından mühimmat bakımından ilişkilendirilebilir. Bu saldırılarda kullanılan patlayıcılar daha önce Ankara ve Diyarbakır’da kullanıldı. Terör her zaman amaçsızdır, masum insanlar hedef seçildi. Kadınlar çoçuklar hedef seçildi."
<< Önceki Haber Baykal'dan tuhaf çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER