Sulara gömülen çelik
kasaları çıkaran dalgıçlar daha sonra batığa yeniden dalış yaptı.
Bu sefer görevleri hava hortumlarını
iskelenin tanklarına yerleştirmekti. Kompresörlerlerle hava verilerek iskelenin yüzdürülebilir hale getirilmesi amaçlanıyor.
Lodos nedeniyle batan
Karaköy İskelesi'nin yeniden su yüzeyine çıkarılması için çalışmalar başladı. Akşam saatlerinde
batık iskeleye dalış yapan dalgıçlar vinçler yardımıyla yaklaşık 10 adet kasayı su üstüne çıkardı. Çıkarılan kasalar yüzer platforma konuldu.
Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra iskeleye 2 büyük kompresör getirildi. Kompresörler vinçler tarafından yüzer platforma ardından iskeleye bağlı olan bir gemiye konuldu. Dalgıçlar yine suya dalış yaptı ve kompresörlerden uzatılan hortumları iskelenin tanklarına yerleştirdi. Yetkililerden edinilen bilgilere göre 2 adet kompersör yardımıyla batık haldeki Karaköy İskelesi'nin tanklarına hava basılarak tekrar yüzdürülmesi sağlanacak. İskele daha sonra belirlenen güvenli bir yere çekilecek.
Bu arada iskelenin neden battığı ile ilgili çalışma başlatan İDO yöneticileri sabah erkenden bir toplantı yaptı. Toplantının ardından İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda Paksoy'a iskelede bulunan kasalarda 1 milyon YTL olduğu iddiaları soruldu. Paksoy iddiaların doğru olmadığını, yapılan tespitlere göre kasalarda 20-25 bin YTL olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. Paksoy ayrıca, iskelenin ve kasalar da dahil tüm eşyaların sigortalı olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
İLGİLİ HABERLER: İŞTE ÇÖKEN İSKELEDEN İLK KARELER
KARAKÖY İSKELESİNİN BATMA ANI - İZLE
KARAKÖY İSKELESİ ARTIK YOK - KARELER