Başbuğ'a hukuk muhtırası

Son günlerde gazete manşetlerinden inmeyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Ergenekon sanığı Saldıray Berk'e sahip çıkıp hakim ve savcılara baskı anlamına gelecek sözlerine "kullanışlı" olmayan gazetecilerden tepki geldi.

Başbuğ'a hukuk muhtırası

Başbuğ'un sözlerini sert ifadelerle eleştiren gazeteciler bir anlamda Başbuğ'a hukuk muhtırası verdi... [NAZLI ILICAK - SABAH] Nazlı Ilıcak'tan Org. Başbuğ'a üç kritik soru Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Hürriyet ve Milliyet gazetelerine demeçler verdi. Daha önce de, Haber Türk ile konuşmuştu. Belli ki, "savunma" perdesi altında, bu beyanlar sürecek. Tabii Genelkurmay Başkanı konuştukça, ister istemez tartışmanın içine de çekiliyor. Sözlerini onaylayanlar var; karşı çıkanlar var. Acaba, bu tavır Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne yarıyor mu, yoksa yaralıyor mu, bunu zaman gösterecek.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

[ORAL ÇALIŞLAR- RADİKAL] İlker Başbuğ hukuku yenebilir mi? Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un mahkeme önüne çıkarılacak sanık Orgeneral Saldıray Berk'i savunmasını değerlendiren Ahmet Altan şöyle bir ifade kullanmış: "Başbuğ hukuku yenemez."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

[İSMET BERKAN - RADİKAL] Başbuğ'un konuşmaları... Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, daha önce hiçbir Genelkurmay Başkanı'nda görmediğimiz bir halkla ilişkiler atağında. Önce bütün karargahıyla Milliyet'ten Fikret Bila ile görüştü, ardından Hürriyet'ten Enis Berberoğlu'na mülakat verdi, sonra da Genelkurmay'ın bir etkinliğinde bütün gazetecilerin birden karşısına çıktı, ayaküstü açıklamalar yaptı. Manşetlerde gezen bir Genelkurmay Başkanı...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

[AHMET TAŞGETİREN - BUGÜN] Başbuğ'un "tehlikeli" kefaleti "Balyoz planı ciddi" sözü iki önemli kişinin ağzından çıktı. Birisi Cumhurbaşkanı, diğeri Genelkurmay Başkanı... Her iki değerlendirme, Cumhurbaşkanı-Başbakan-Genelkurmay Başkanı zirvesinden sonra yapıldı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

[ALİ ATIF BİR - BUGÜN] Medya mesajdır Genelkurmay Başkanlığı'nın "Balyoz Gündemi" sonrası "imaj restorasyonu" amacıyla iletişim çalışmalarına yöneldiği ortada...Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Hürriyet, Milliyet gazetelerine verdiği röportajlardaki mesajları ve önceki gün sempozyum resepsiyonunda verdiği mesajların geniş bir analizini önümüzdeki bir iki gün içinde yapmayı düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

[AHMET ALTAN - TARAF] Yalancılık Son zamanlarda çok tekrarlanan bir laf vardı, "askerî vesayet bitti, hadi şimdi AKP'yi dövelim". Bu tür yazılar yazanlar AKP'nin "eleştirilmesi" gereken yerlerde genellikle sustular.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

[EMRE AKÖZ - SABAH] Başbuğ yanıltıyor: Bazı suçlar elbette kuruma mal edilir Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, geçen gün bıkkınlık verecek kadar sık işittiğimiz klişe sözlerden birini tekrarlardı: "Kişisel hatalar kuruma hal edilemez."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

<< Önceki Haber Başbuğ'a hukuk muhtırası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER