Bahçeli, 'Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz' deyip sebep gösterdi

MHP Lideri Bahçeli, AYM ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu, hükümete yüklendi..

Bahçeli, 'Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz' deyip sebep gösterdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Haşim Kılıç'a yönelik eleştirileri için "Başbakan şimdiye kadar kiminle dost olduysa daha sonra düşman oldu" dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın yolsuzluktan aklanmadıkça cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi... 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şanlıurfa'da konuştu. Gündeminde siyasetin sıcak konuları olan Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hükümetin eleştiri oklarının hedefi haline gelmesine, "Kimle dost olduysa şimdi düşman" sözleriyle tepki gösterdi. Bahçeli, "Geçmişte kimle dost ise düşman oldu. En son AYM Başkanı kalmıştı. O de eski bir dosttur. 11 yıldan bu yana yargı hükümet arasında çok sıcak bir diyalog varken şimdi düşmanlığa dönüşmüştür. " ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde en çok merak edilen Cumhurbaşkanlığı seçimi, MHP Lideri'nin de öncelikli konularındandı. Bahçeli Erdoğan'a sert sözlerle yüklenip " Ondan cumhurbaşkanı olmaz" dedi ve şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın beklentisi olmayacak. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz. 17 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan aklanmaları gerekiyor. Zorluyorlar." 

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın parlamenter sistemden kurtulmak istediğini iddia etti ve "Başkanlık sistemi kısa sürede olacak bir şey değil. Ama diktatör olmak için parlamenter sistemden kurtulmak istiyor. " diye konuştu..
<< Önceki Haber Bahçeli, 'Erdoğan cumhurbaşkanı olamaz' deyip sebep gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER