Bugün Gazetesi'nin haberine göre BDP'li Batman Belediyesi'ne geçen yıl düzenlenen 'imar' yolsuzluğu operasyonunun fezlekesinde PKK/KCK terör örgütüne nasıl para aktarıldığı gizli kamera çekimleri ile belgelendi. Fezlekede, belediyenin imar projelerinden sorumlu mimar S.A. ile A.Y. adlı kadın arasında geçen telefon görüşmesi yer aldı.
Bu görüşme, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan A. ile mimar S.A'nın KCK/TM Batman il yapılanması sorumlularından Sözdar kod adlı Nevin G. tarafından sorgulandığını ortaya koydu. Fezlekede, "Sorgulanan kişiler adına kişisel dosyaların oluşturulduğu, sorgulaması yapılan şahıslar hakkında yapılan her işlemle ilgili dosyaların tutulduğu, bir nevi kendi örgüt üyelerine fişleme yapan bir örgütten bahsedilmektedir" denildi.
Günde 1 trilyon kazandırıyorum
Suç örgütü üyesi S.A'nın Nevin Gökçe tarafından sorgulanmasından sonra KCK/TM'nin yerel yönetimlerinin merkezi olan Diyarbakır'a giderek savunma yaptığı belirlendi. 18'i tutuklu 72 şüpheli hakkında açılan davanın iddianamesinde iskan belgesi, kat mülkiyeti ve kat irtifakı almak için Batman Belediyesi'ne başvuran müteahhitlerden alınan "rüşvet" ile belediye çalışanlarından sözde "bağış" altında toplanan paralarla PKK'ya 20 milyon TL aktarıldığı öne sürüldü.
Tuncel’in yengesi
Savcılık fezlekesinde, rüşvet paralarının KCK/TMmali komitesi içerisinde yer alan Reşo kod adlı Ç.B. ile BDP milletvekili Sebahat Tuncel'in yengesi olan E.T'nin aracılığı ile Kandil'e aktarıldığı ifade edildi. Tuncel'in yengesi ile ağabeyinin örgüte para aktardığına ilişkin kamera görüntüleri delil olarak dosyaya girdi. Fezlekede, Batman Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde kat mülkiyeti ve irtifakı almak isteyen bina sahipleri ve müteahhitlerden 5 bin ila 50 bin lira arasında rüşvet alındığı bu oranın binanın kusuru ve büyüklüğüne göre 300-400 bin TL'ye kadar yükseldiği belirtildi.
Belediye İmar Müdürlüğü'nde görevli mimar S.A'nın A.Y. ile yaptığı görüşmede KCK'ya bağlı yerel yönetimlerin parasal kaynağının belediye olduğu, yapının belediyeden gelen gelirler ile ayakta durduğu, gayri resmi olarak belediyelerden yerel yönetimlere para aktarıldığı bildirildi. S.A, "Bina sahipleri ve müteahhitlerden alınan rüşvet örgüte verilmek için isteniyor" itirafında bulundu. Soruşturmada, KCK adına faaliyet yürüten suç örgütünün 2010-2011 yılları arasında 37 ayrı olayda bina sahibi ve müteahhitlerden rüşvet aldığı saptandı.