HAVUZ MEDYASININ İDDİALARI ÜZERİNE 'CASUSLUK SORUŞTURMASI' BAŞLATILDI
Soruşturmanın kaynağındaysa, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra manipülatif yayınlarıyla dikkati çeken havuz medyasının yayın organı Sabah gazetesi yer aldı.
BAŞSAVCILIK'TAN SABAH GAZETESİNE ATIF
Sabah Gazetesi'nin haberinin içeriğinin aynen verildiği Başsavcılık'tan açıklamasında, bazı basın yayın organlarında, TİB'in arşivinin tamamen silindiği, bununla irtibatlı söz konusu arşiv silinmeden önce tamamen kopyalanarak kurum dışına çıkarılıp, başka kişilere verildiği ve depolandığı, 2012'den öncesine ait tüm dijital hafızanın ve log kayıtlarının da bu kapsamda silindiği haberlerinin yer aldığı hatırlatıldı.
Haberin devamında, bu işlem öncesinde, TİB binasında yüksek kapasitede veri aktarıldığı tespit edilen birçok uydu internet çanak anteninin tespit edildiği ve bunların yabancı uydulara dönük olduğunun anlaşıldığı ve bu internet çanak antenden, TİB'in verilerinin yabancı uydular aracılığıyla bilinmeyen bir yere, yabancı uydulara aktarıldığı, sonrasında da bu antenlerin çalışmaz hale getirilerek bırakıldığı, daha sonrasında da TİB’in belirtilen kayıtlarının tümüyle kopyalanıp başka bir yere aktarıldıktan sonra silindiği iddialarının bulunduğuna yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Böylece hem devletin TİB’de bulunan önemli ve hassas bilgilerinin yabancı uydulara aktarılarak, yabancı ülkelere aktarıldığı, hem de sonrasında bu bilgi ve verilerin tümüyle silindiği, bu hususların da tümüyle yabancı ülkeler lehine casusluk amacıyla yapıldığı, yönünde haberler yayınlanmış olması sebebiyle, bu ve benzeri haberlerde belirtilen konularla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır."
AKILLARA HEMEN O "SAHTE DELİL UYARISI YAPAN" İHBAR MEKTUBU GELDİ!
Havuz medyası kaynaklı soruşturma akıllara hemen TİB'de sahte delil hazırlandığına dair ihbar mektubunu getirdi. Geçtiğimiz günlerde haber siteleri ile köşe yazarlarına TİB çalışanı olduğunu belirten bir kişiden gelen çarpıcı mektupta; TİB'de hükümet tarafından yapılan atamalar sonrasında incelemelerde bulunan yeni yönetim kanunsuz dinlemeler yapıldığına dair kayıt ve kanıt aradığı iddia edilmişti. Delil oluşturacak herhangi bir belge ve kayda ulaşamayan yeni yönetimin, bu kez kendisinin delil oluşturma yoluna gittiği ve hazırladığı 2 bin kişilik bir isim listesini önceki yönetim dinlemiş gibi sisteme girdiği iddia edilmişti. Bununla da yetinilmeyip, sisteme girilen bu isimler sanki eski yönetim tarafından silinmiş gibi gösterildiği söylenmişti. Sisteme girildikten sonra geri getirilecek şekilde silinen bu isimler üzerinden de açılacak yeni dinleme ve casusluk davasına delil oluşturulduğu iddia edilmişti.
Bütün bu yaşananlar göz önüne alındığında, Sabah gazetesinin iddiaları kaynak gösterilerek başlatılan casusluk soruşturması akıllarda soru işaretleri oluşturdu...