AĞAR’IN, DP ÇİZGİSİYLE ALAKASI YOK
“Uzmanlık alanım
Demokrat Parti dönemidir. “Demokrat Parti dış politikası” adında yazılmış bir kitabım da var. Başından itibaren “DYP’nin Demokrat Parti çizgisini devam ettireceği” düşüncesinden hareketle, bu yolda yürümeye çalıştım.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gelinen noktaya baktığımızda, DYP’nin aynı çizgi içerisinde yer almadığını düşünüyorum.
Mehmet Ağar’a, bundan sonraki siyasi yaşamında başarılar diliyorum.” diyen Bağcı,
Sırrı Er’in “neden DYP’den
istifa ettiniz” sorusunu şu şekilde yanıtladı.
“BEKLEDİKLERİ SİNERJİ OLUŞMAZ”
—Beni DYP’den ayıran sebeplerden bir tanesi son zamanlardaki siyasi tavırlar olmuştur. Diğeri,
Türkiye için, önemli bir sorun olarak düşündüğüm bir husustur. Ahlaki açıdan baktığımızda, siyasetçiler
öğretim üyelerine
öneri getirdiklerinde, bu önerilerinin arkasında durmaları gerekmektedir. Çünkü öğretim üyeleri toplumsal bir görevi yerine getirmektedirler. Onların geniş çevreleri vardır. Aile ve çevrelerine karşı sorumlulukları vardır. Önemli bir “toplumsal meslek” olduğu için, öğretim üyeleri, görev yaptıkları üniversitelerde genelde kendilerinden büyük fedakârlıklar yaparak, vazife görürler. Nitekim son seçimler esnasında da gördünüz, sadece 5 günlük bir süre tanındı. Bu aktif olanlar için zor bir karar süreci olmuştur. Onun dışında ben önemli bir deneyim yaşayarak, güzel işler yaptığımı düşünüyorum. Ancak son dönemlerdeki tavırları nedeniyle, DYP ile birlikte artık olamayacağım kanısında olduğum için, dün istifamı verdim. Herkese hayırlı olsun.
DYP’nin; siyasi konjktürdeki bütün tavırlarını desteklemediğim için ayrılmak zorunda kaldım. Ne yazık ki; danışmanı olduğum halde bu düşüncelerimi anlatma fırsatım dâhi olmadı. Bir kopukluk yaşandı, bu kopukluğun sorumlusu olmadığımı düşündüğüm için istifa ettim.
Anavatan Partisi ve DYP’nin birleşmesinin, gereken sinerji’yi oluşturacağını düşünmüyorum.
Mehmet AĞAR’ın Başdanışmanı Bağcı, şu sözlerle DP’nin Meclise giremeyeceğini ifade etti.
— 22 Temmuz seçim sonuçları hakkında üç aşağı beş yukarı şunları söyleyebilirim. Üç buçuk partili bir meclis olacağını düşünüyorum. Üç buçuk partili derken; AK parti,
CHP, MHP ve son olarak DSP meclise girer diye düşünüyorum. AK parti gene birinci parti olarak çıkacaktır.
MORALHABER