AK Partili vekiller daha fazla dayanamadı!

Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesine yönelik adımlar, AK Parti’nin içinde kaygılara yol açtı.

AK Partili vekiller daha fazla dayanamadı!

Tayyar: herkes aklını başına almalı

Darbe davalarının yeniden tartışma konusu yapılmasını AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da üstü kapalı eleştirdi.    Ergenekon’la ilgili birçok kitabı bulunan Tayyar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Hayırlı olsun... Metin Feyzioğlu CHP’ye.... Ergenekon bize... Yazık oldu... Memleketime...Tezgahın hedefi çifte tasfiye; AK Parti ve cemaati çatıştıranlar Ergenekon’u yeniden iktidara taşımak istiyor, herkes aklını başına almalı. Bir vesayet başka bir vesayetle uzlaşarak değil demokratik sisteme entegre edilerek aşılır.” uyarısında bulundu. Tayyar ayrıca, ‘kumpas’ iddiasını gündeme getiren Yalçın Akdoğan’ın, kendisine, yanlış anlaşıldığını söylediğini aktardı.



Kuzu: Yok sayarsak çok doğru bulmam
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da yeniden yargılamayı doğru bulmadığını söyledi. Konuyu, katıldığı bir televizyon programında değerlendiren Kuzu, bu davaların belirli bir noktaya geldiğini, birinin (Balyoz) Yargıtay aşamasından geçtiğini diğerinin ise Yargıtay aşamasında olduğunu hatırlatan Kuzu, “Bu saatten sonra mahkemeyi kaldırmadıkça, arkasından da bir geçiş hükümle ‘Ergenekon ve Balyoz ile başka davalar varsa, yeniden görülür’ demedikçe bu davalar yeniden görülemez. Bu doğru olur mu? Biraz sıkıntılı olur. Bir mahkemeyi küllen verdiği kararla ve sadece ortam nedeniyle yok sayarsak çok doğru bulmam.” ifadelerini kullandı. Kuzu, davanın kendisinin tamamen reddetmek yerine, yasalarda yer alan yargılamanın yenilemesine gidilebileceğini belirtti: “Anayasa Mahkemesi’ne gidip ferdî başvuru ile yeniden yargılama kararı çıkarılabilinir. Oradan olmazsa gidip AİHM’den bu karar alınabilir.”

Sefer Üstün: Demokrasiye kast eden darbe suçları cezasız kalabilir.”
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ‘sıfırdan yargılama’ teklif ettiğini, af anlamına gelen böyle bir düzenlemenin ardından bütün sanıkların tahliye olacağını söyledi.Meclis Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Barolar Birliği’nin Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili önerisinin sıfırdan yargılama olacağını ve ‘örtülü af’ anlamına geleceğini söyledi. AK Partili vekil, “Demokrasiye kast eden darbe suçları cezasız kalabilir.” dedi. 

17 Aralık olmasaydı ‘yeniden yargılama’ gündeme gelmezdi itirafı

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Doç. Dr. Osman Can, Ergenekon ve Balyoz’da yeniden yargılama tartışmasının 17 Aralık’taki yolsuzluk operasyonundan sonra gündeme geldiğine dikkat çekti.

Osman Can, önceki gece Twitter hesabından “Balyoz ve Ergenekon’da yeniden yargılama tartışması, 17 Aralık hukuksuzluklarıyla başladı. Yani 17 Aralık olmasaydı, tartışmayacaktık.” itirafında bulundu. Tweetler’inin devamında Ergenekon ve Balyoz’da yeniden yargılama isteyip yolsuzluk operasyonuna destek veren kesimlere ise tepki gösterdi: “O halde, “ergenekon ve balyoz”da hukuksuzluk var ve yeniden yargılama olsun derken, 17 Aralık sürecine boyun eğilsin” demek ne demek? Şaibeleri ayrımsız bir şekilde yargının üzerinden kaldırmak, hem siyasetin, hem de çağrıda bulunanların talebi olmalı.”
<< Önceki Haber AK Partili vekiller daha fazla dayanamadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER