1 Eylül itibarı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik verilerek kapatılan Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet dosyası olan 25 Aralık soruşturması neden kapatılmak istendi? 52 Kişinin suçlandığı 1000 sayfadan oluşan soruşturma dosyasında kimler vardı? İşte Başsavcılığın takipsizlik verdiği 25 Aralık dosyası...
Soruşturma dosyasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi tarafından teröre destek veren iş adamları arasında gösterilen ve mal varlığına el konulan Yasin El Kadı başta olmak üzere, Bilal Erdoğan, Mehmet Cengiz, Ömer Faruk Kalyoncu, Fatih Saraç, Ömer Sertbaş, Abdullah Tivnikli, Usame Kutub, Avni Çelik, Muaz Kadıoğlu, Cengiz Aktürk gibi isimler yer alıyordu.
Bu isimlerin kirli ilişkileri tek tek belgelenmişti. Hazırlanan fezlekede "Örgütün faaliyetlerini yürütebilmesi için Bosphorus 360 unvanlı bir şirket kurduğu; şirketin resmi olarak Cengiz Aktürk ve eşi üzerine olmakla beraber gizli ortaklarının Yasin El Kadı'ya vekâleten oğlu Muaz Kadıoğlu, Usame Kutub, Abdülkerim Çay ve Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan olduğu" iddia ediliyordu.
Etiler Polis okulu arazisini bu şirkete nasıl devredileceği ortakların milyon dolarlar harcayarak hazırladıkları proje üzerinde yaptıkları görüşmeler de fiziki takiple kayıt altına alınmıştı.
ATV-Sabah'ın alınması amacıyla oluşturulan havuza toplanan 450 milyon doların detayları, Urla'da Sit alanına yapılan kaçak villalarla ilgili tapeler, Bilal Erdoğan'ın başında bulunduğu TÜRGEV'e yapılan bağışlar, Termik Santralleri ve yol ihalelerinde yapılan yolsuzluklar da tek tek belgelenmiş soruşturma dosyasına konulmuştu.
Ancak 17 Aralık sonrası Emniyet'e yapılan operasyonlar sebebi ile savcı Muammer Akkaş'ın operasyon isteği gerçekleşmeyince Türkiye de bu önemli iddiaların gerçek mi yoksa uydurmamı olduğunu öğrenme şansını kaçırmış oldu.
SAMANYOLU HABER