Milli Piyango çekilişini kazananların başlarına neler gelmedi ki... İnsanların büyük umutlar bağlayarak aldıkları Milli Piyango biletleri hayatları değiştirdi. Önceki yıllarda Milli Piyango'dan ikramiye kazanarak en zenginler arasına girenlerin aileleri dağıldı ve sefalet içinde yaşamlarını devam ettirdiler
Yeşilay Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Adıgüzel, şans oyunlarından kendisine para çıkanların geldikleri son akıbetlerinin çoğu zaman intiharla sonuçlandığını belirterek, "Milli Piyango’dan para çıkan insanlar biranda ne oldum delisi oluyor. Para çıktıktan sonra ilk önce ev, iş, etrafındaki insanları değiştiriyor. Devamında eş değiştirmeye bile gidiyor. Sonunda biten para kişiyi intihara sürüklüyor. e baktığınızda bunları görebilirsiniz." dedi.
Şans oyunları, alkol tüketimi ve sigara tiryakiliğini batının Türkiye’nin genleriyle oynaması olarat değerlendiren Mehmet Adıgüzel, "Bunların birçoğunun altında insanlarımızın aile hayatıyla oynama, toplumun değerleriyle oynamak yatıyor. 'Toplumu en çok nasıl bozarsınız?' çalışması var. İnsana kolay para kazandırarak da hedefe ulaşılmaya çalışılıyor. Birkaç kişiye böyle yaparsanız etrafındaki insanlarda etkilenir. Maneviyat zayıfsa bir seferlik ben de oynayayım, piyango bileti alayım diyen insanlarımızın sayısı artıyor.” ifadelerini kullandı.
BU PARADAN KİMSEYE HAYIR GELMEDİ!
Her yıl, insanların büyük umutlarla aldıkları Milli Piyango biletleri şu ana kadar kimseye hayır getirmedi. Kimisi ailesini dağıttı, kimisi kumara alışarak parasının hepsini burada bitirdi, kimisi de intihar etti. İşte ibretlik hikayelerden bazıları...
ÖNCE EŞİNDEN BOŞANDI SONRA İNTİHAR ETTİ
9 çocuk babası ve işsiz olan Ahmet Bayram'a, Milli Piyango'nun 2005 yılındaki çekilişinde, çeyrek biletine büyük ikramiye isabet etmişti. 1 milyon 250 bin TL kazanarak bir anda zengin olan Bayram, ilk iş olarak eşini boşadı. Sonrasında bir gece kulüplerine gitmeye başlayan Bayram, tüm parasını kumarda yedikten sonra evinin banyosunda intihar etmiş vaziyette bulundu.
BAŞLADIĞI YERE GERİ DÖNDÜ
Ordu'da 2003 yılında Sayısal Loto'dan tek başına 844 milyar lira kazanan çaycı Hayri Kaya, kazandığı parayı tüketince yeniden çaycılık yapmaya başladı. Kaya, sürekli şans oyunları oynadığını, 2003 yılında şanslı 6 numarayı bilerek büyük ikramiyeyi kazandığını belirterek, kazandığı paranın kendisine şans değil adeta uğursuzluk getirdiğini ifade etti.
CENAZESİNİ BİLE KALDIRAN OLMADI
Mehmet Sarıoğlu'nun 1975 yılında aldığı Milli Piyango biletine ikramiye çıktı. Hiç evlenmeyen ve amelelik yaparak geçimi sağlayan Sarıoğlu'nun çeyrek biletine ikramiye çıkmasıyla birden hayatı değişti. O yıllardaki para ile 25 bin lira kazanan Sarıoğlu, bir anda zengin oldu. Çalıştığı işyerinden ayrılarak kayıplara karışan Sarıoğlu, İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerde parayı bitirdi. 83 yaşında vefat ettiğinde elinde avucunda hiçbir şey kalmamıştı. Cenaze giderleri yaşlılık maaşından temin edildi.
MİLYONLAR KAZANDI AMA PARA HAYIR ETMEDİ
Mustafa Salgan kendisi hakkında'Kaybedebilme Kabiliyeti' adlı bir belgesel çekilen yoksul bir piyango hastasıydı. 1979'da 100 bin liralık ilk ikramiyesini kazandı. 1982'de yeniden 30 milyon lira tutturdu. 1984'te 15 milyon lira 1987'de ise 2 milyon lira kazandı. Belgeseli çekildiğinde ise hala ayakkabı boyacılığı yapıyordu.
'ESKİDEN DAHA GÜZEL BİR HAYATIM VARDI'
1995'in talihlisi Ayhan Yalçınkaya devlet memuruydu. Büyük ikramiyenin sahibi olunca memuriyetten istifa etti ve ticarete atıldı. İkramiyeyi kazandıktan sonra tanıdıkları borç için kapısına yığıldı. Bütün dostlarını kaybetti. Psikolojisi bozuldu ve bir yıl dışarı çıkamadı. Nihayet nakit parası bitti. Hasta oldu; doktora gidemedi. Yalçınkaya bir röportajında,'Eskiden daha güzel bir hayatım vardı. Memurluğa dönmek istiyorum' diyordu.