Günde 7 kişi sosyal medya paylaşımlarından gözaltına alınıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 5 2017
Son 10 haftada 511 kişi sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Konu sadece 15 Temmuz değil.
İçişleri Bakanlığı'nın haftalık raporuna göre ülke genelinde her gün ortalama 7 kişi, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıyor.
Bakanlık, 24 Nisan’dan itibaren istatistiklerine ‘Siber suçlarla mücadele’ başlığıyla sosyal medya paylaşımlarına yönelik operasyonları da ekledi.
Günde yedi kişi
Son 10 haftada 6 bin 146 sosyal medya hesabı incelendi, 2 bin 574 kişinin kimliği belirlendi, bunlardan 511’i gözaltına alındı.
Bu da günde en az yedi kişinin gözaltına alındığı anlamına geliyor.
Ancak bakanlık, gözaltına alınanların soruşturma kapsamında tutuklanıp tutuklanmadıklarına dair bilgi paylaşmıyor.
Duyurularda, incelenen ve işlem yapılan hesapların terör örgütü propagandası yaptığı, örgütleri övdüğü, terör örgütleriyle iltisaklı olduğunu alenen beyan ettiği, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk ettiği, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunduğu, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast ettiği ve nefret söylemleri içerdiği’ belirtiliyor.
Bakanlığın verileri açıklamaya başladığı 24 Nisan’dan 29 Mayıs’a kadar geçen beş haftada 2 bin 655 hesap incelenmiş, 1052 kişinin kimliği belirlenmiş, 232 kişi de gözaltına alınmıştı.
İkinci beş haftalık sürede, 29 Mayıs’tan bugüne kadar 3 bin 491 hesap incelendi, 1522 kişinin kimliği belirlendi, 279 kişi de gözaltına alındı.
HAFTA HAFTA RAKAMLAR
* 24 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde 350 hesap incelendi, 117’sinin kimliği belirlendi, 31 kişi gözaltına alındı.
* 1-8 Mayıs tarihlerinde 261 hesap incelendi, 120’sinin kimliği belirlendi, 41 şüpheli gözaltına alındı.
* 8-15 Mayıs tarihlerinde 1341 hesap incelendi, 558’inin kimliği belirlendi, 57 kişi gözaltına alındı.
* 15-22 Mayıs tarihlerind
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


