Günay: Medyanın susturulduğu bir ülkede özgür düşünce olmaz

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Eylül 1 2015
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İpek Medya Grubu'na yapılan baskınlara tepki gösterdi. Günay, "Medyanın susturulduğu bir ülkede demokrasi olmaz, özgür düşünme olmaz. Düşünce, ifade edildiği zaman anlam taşır. Özgür medya, düşünce ifadesinin güvencesidir." dedi.
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İpek Medya Grubu'na yapılan baskınlara tepki gösterdi. Günay, "Medyanın susturulduğu bir ülkede demokrasi olmaz, özgür düşünme olmaz. Düşünce, ifade edildiği zaman anlam taşır. Özgür medya, düşünce ifadesinin güvencesidir." dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İpek Medya Grubu'na yapılan baskılar ile ilgili Cihan Haber Ajansı (CİHAN) muhabirine açıklamalarda bulundu. Günay, bir süredir Türkiye'de her gün felaket, baskı, hukuksuzluk haberiyle yeni güne başlanıldığını vurguladı. Bir süredir, zaten sosyal medyada çeşitli sermaye gruplarına çeşitli iş alanlarına ya da aydınlara yeni bir operasyon yapılacağı böylece gündemin saptırılacağı, Türkiye'nin gerçek konularının unutturulacağı konusunda haberler olduğuna dikkat çekti. Günay, "Artık bu saatten sonra iktidar bu akılsızlıkları yapmaz, 7 Haziran'da gördüğümüz gibi 'çok da karlı çıkmadı' diye iyimser yorum vardı. Ama maalesef akılsız tavır şu anda sergilenmiş gibi gözüküyor. İpek Grubu yazılı, hukuk kurallarına en fazla dikkat eden Bugün Gazetesi, Kanaltürk bütün bunlar toplumun farklı kesimlerini düşüncelerini ifade etmesi imkanlarını sağlayan az sayıda düşünce özgürlüğü için güvence sağlayan organlardan biriydi, bunlar kuşatılmaya çalışılıyor. Hukuken bir şey çıkacağına ihtimal vermiyorum." diye konuştu.

Hukuken bir sonuç çıkmayacağına vurgu yapan Günay, hukuken bir sonuç çıkmayacak nice olay yaşandığının altını çizdi. Günay, "Bir karabasan halinde aylardır, devam edip geliyor. Bu çaresizliğin çırpınması, çaresizliğin can çekişmesi öyle bir olay gözüküyor. Bugün buraya yapılan bu haksız işlem eğer tepkiyi almazsa toplumdan yarın Taraf Gazetesi'ne, Sözcü Gazetesi'ne, Cumhuriyet Gazetesi'ne, hepsine gidebilir. Dünyada baskı rejimleri böyle yerleşiyorlar." ifadelerinde bulundu.

Hukuku savunmaya çalıştıklarını belirten Günay, İpek Medya grubu ile özel anlamda hiçbir yakınlıklarının olmadığını söyledi. Günay, şunları kaydetti: "Medyanın susturulduğu bir ülkede demokrasi olmaz, özgür

Bu haberler de ilginizi çekebilir