Gültekin Avcı’nın tutukluluğunda flaş gelişme
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 3 2015
7 köşe yazısı nedeniyle tutuklanan yazarımız Gültekin Avcı’nın avukatları, tahliye ve reddi hakim talebinde bulundu. Dilekçede Avcı hakkında verilen tutuklama kararının hukuki dayanaklardan yoksun olduğu vurgulandı.

Köşe yazısından tutuklanan Gültekin Avcı’nın avukatları tutuklama kararının hukuki dayanaklardan yoksun olduğunu belirterek tahliye talep etti. Avcı’nın, savcılıkta ifadesi bile alınmadan tutuklamaya sevk edildiği ve davalı olduğu hakim tarafından da hukuksuz şekilde tutuklandığı kaydedildi.
Bugün'den Kamil Maman'ın haberine göre, eski Cumhuriyet savcısı ve avukat Gültekin Avcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından yürütülen Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı. Yaklaşık 50 saat emniyet nezarethanesinde bekletilmesine rağmen savcılık ifadesi dahi alınmaksızın adliyeye sevk edilen Avcı’nın hakimlik sorgusunu ise davalı oldukları İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı gerçekleştirdi. Hakim Karaçalı, Avcı’yı 7 köşe yazısını delil göstererek “darbe”, “terör örgütü kurmak ve yönetmek” ve “casusluk” suçlamasıyla hukuksuzca tutukladı.
SORGULAMA USULSÜZ YAPILDI
Avcı’nın avukatları, müvekkilleri ile 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı’nın daha önce açılmış olan bir dava sebebiyle husumetli oldukları gerekçesiyle reddi hakim talep etmişlerdi. Ancak Karaçalı bu talebi, “Benim öyle bir davadan haberim yok” diyerek reddetmiş, davalı olduğu Avcı’yı usulsüzce sorgulamış ve tutuklama kararı vermişti.
6 SULH HAKİMİ DE AVCI İLE DAVALIK ÇIKTI
Avcı’nın avukatları Fikret Duran, Muzaffer Uzlaş ve Bahadır Temiz, tarafından hazırlanan dilekçede Avcı’nın daha önce yazdığı köşe yazısı sebebiyle 6 ayrı Sulh Ceza Hakimi ile de davalı olduğu kaydedilerek reddi hakim talep edildi.
İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek’e sunulan dilekçede hakim Çiçek hakkında reddi hakim talep edildi. Avcı’nın diğer
6 sulh ceza hakimi (1,2,3,4,5,6) ile de davalık olduğuna dikkat çekilerek dosyanın farklı bir hakimliğ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







