Görevden alınan muhtarlar hakkında soruşturma bile yok
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 19 2018
Görevden alınan 259 muhtara tebligatlar ulaşmaya başladı. Görevden almalar ise HDP'nin önde olduğu mahallelerde. Muhtarlar tepkili.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara yönelik açıklamasından sonra görevden alınan 259 muhtara tebliğler yapılıyor. Muhtarlar, haklarında tek bir soruşturma ve yargı kararı olmamasına görevden alınmalarına tepkili. Halkın bu durumu kabul etmediği ifade eden muhtarlar, adaletin bir gün yerini bulacağını, halkın sandıkta cevap vereceğini söyledi.
İçişleri Bakanlığı 15 Ekim tarihinde, 103’ü köy, 156’sı mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtarı görevden uzaklaştırdı. “Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğu değerlendirilen” gerekçesiyle gerçekleşen uzaklaştırmaların ise Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararı doğrultusunda alındığı duyuruldu.
Mezopotamya Ajansı’nın derlediği haberlere göre, görevden alınan 259 muhtarın hangi illerde olduğuna dair tespit edilebilen yerler şunlar:
“Ağrı’da 50, Mardin’in ilçeleri Nusaybin’de 10, Kızıltepe’de 9, Ömerli’de 1, Dargeçit’de 4, Mazıdağı’nda 1, Derik’te 9, Savur’da 5, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 15, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 33, Van’ın Başkale ilçesinde 13 ve ilçelerde 3.”
Van’da muhtarları görevinden alınan Süphan Mahallesi’nde son seçimlerde AKP bin 500, HDP 7 bin oy, Şabaniye Mahallesi’nde AKP 3 bin 200, HDP 6 bin 100 oy, Hacıbekir Mahallesi’nde AKP bin, HDP 7 bin 500 oy, Esentepe Mahallesi’nde ise AKP bin 300, HDP ise bin 500 oy almıştı.
Görevden uzaklaştırılanlar arasında bulunan Kızıltepe’nin Berçem Mahallesi Muhtarı Mahsum Aslan, uzaklaştırmaya gerekçe olarak elle tutulur herhangi bir şeyin olmadığına dikkat çekerek, “İncir kabuğunu dolduracak kadar bir şey yok” dedi. 'Teröre destek' gibi açıklamalara katılmadıklarını dile getiren Aslan, atama ile değil seçimle iş başına geldiklerini vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!10.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


