Gonca Dergisi Ağustos sayısı çıktı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 14 2015
Gonca Dergisi 160. sayısıyla okuyucusuyla buluşuyor...

13 yıldır her ay çocuk okuyucusuyla buluşan, şiir, hikâye, resim, bulmaca ve ödüllü yarışmalarıyla adını uluslararası arenada duyuran Gonca Dergisi’nin Ağustos sayısı bayilerde!
Dergide, okuyucuyu ilk olarak Necla Günay’ın “Komşu Serçe” adlı şiiri selamlıyor. Soner Can’ın “Takla Böceği” adlı denemesi, takla böceğinin binbir maharetini gözler önüne seriyor. Röportaj havasında geçen denemede takla böceğinin sevdiği ne varsa satırlara diziliyor.
“Çilli Çocuk”un Kuklacısı Hakan Arısoy ile yapılan röportajda çocukların gizli kahramanı Çiço’nun nasıl tasarlandığından bahsediliyor. Hakan Arısoy’un kuklaları belki bir gün sizin de okulunuza gelebilir. Başta Çiço olmak üzere.
Selma Özcan’ın “Gariptir İnsanoğlu; Mektup Yazmaz! Sonra da Mutlu Olamıyorum Der...” adlı yazısında yürümeyen, sevmeyen, mektup yazmayan, ağlamayan, dua etmeyen insanın mutlu olamayacağı tekrar ediliyor. Yazının üst satırında ise bir postacının başından geçen üç sahne çizgi hikâyeleştiriliyor. Gülmek mi dediniz. Tabi ki garanti...
Nuh Özdin’in kaleminden çıkan “Damlaya Damlaya Kaktüs Olur” adlı yazı, insanların en merak ettiği bitkilerden birisi olan kaktüsü okuyucusuna sunuyor. Acaba kaktüs insanı ya da hayvanı tabi ki de kendisine zarar verecek olanı ısırır mı? Peki ya dikenlerini ok gibi yapıp saldırır mı? Merak edilen bir sürü özelliği ile yazınız sizi bekliyor. Aman geç kalmayın kaktüs kak dedi bile. Nasreddin Hoca her zamanki gibi gülen yüzü ve kıvrak zekâsı ile hem güldürüp hem de düşündürüyor.
Mizah Dükkânı, birbirinden komik ve bir o kadar da temiz mizahı, sayfalarına taşıyıp okuyucusunun yüzünde tebessümü eksik etmiyor. “Sarı Balık ile Pembe Balık” adlı çizgi hikâyede hile ile yapılan bir işin sonunun ne kadar utandırıcı bir hâl aldığı gözler önüne seriliyor.
Eğer’de bütün gün orada burada gördüğümüz onca şeyin yerçekimi olmadan uzayda s
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Erden Timur tutuklandı!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz4.Erden Timur için tutuklama talebi5.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı
6.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'7.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar8.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?9.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








