Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi'nden getirilen 68 bin adet sazan balığı yavrusu, Kırşehir'deki 5 gölete bırakıldı.
Balıklandırma çalışmasına Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili A. Hakan Palabıyık, Su Ürünleri Mühendisleri Abdullah Turak ve Hüseyin Yeşilyurt katıldı.
İl genelindeki göletlerde balıklandırma çalışmaları ve bırakılan balık miktarları hakkında bilgi veren Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, "Kaman Darıözü Göleti 12 bin, Kaman Çağırkan Göleti 24 bin, Dulkadirli Göleti 12 bin, Akçakent Akçakent Göleti 8 bin ve Çiçekdağı Gölcük Göleti'ne 12 bin adet sazan balığı yavrusu bıraktık. İlimizde yapılan çalışmalar, göletlerde mevcut stokların korunması, sürdürülebilir balıkçılığın devamı ve sportif balık avcılığının gelişimi açısında çok önemli katkı sağlamaktadır." dedi.
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde göl verimliliğinin artırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında kullanılıyor. Balıklandırma yapıldıktan sonra, sahanın çok iyi korunması lazım. Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilecek, gelişme durumları incelenecek ve yavrular büyüyünceye kadar avcılığa izin verilmeyecek. İleride o kaynağın avcılığa açılmasıyla; avlanmak isteyen fertler balıklandırma yoluyla bırakılan balıkları değil, bunların üremesiyle hâsıl olacak balıkların çoğalması neticesinde yetişen balıklardan avlayabilecek. Balıklandırılan sahaların kontrolü Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz teknik ekiplerince periyodik olarak kontrol edilecek, kaçak ve izinsiz avcılık yapanlara yasal işlem yapılacak."
CİHAN