''Gökçek'in diğer 'götürdüklerini' de iade etmesini bekliyoruz''
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 15 2021
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), görevden alınan eski Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek'ten zırhlı aracı teslim aldıktan sonra, "eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

ABB, söz konusu yerlerin listesini de yayınladı.
ABB’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla birlikte, SOS Vakfı, Korkutata Ailesi, Keçiörengücü Spor Kulübü Derneği’ne kiralanan taşınmazlar ve ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri'ne kiralanan İzmir Caddesi Rekreasyon Alanı Sosyal Tesisi ile ilgili kira süresi, kira ücreti ve son durumu hakkında bilgiler paylaşıldı.
ABB’den yapılan yazılı açıklamanın ilgili kısmı şöyle:
"Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz. Zira milletin malı olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir."
Belediyenin paylaşmış olduğu taşınmazlar listesinde, SOS Vakfı'nın belediyeden kiraladığı bazı yerlerin bilgileri şöyle:
- Hacıbayram Caddesi 1 No'lu iş yeri. Kira Süresi: 10 yıl. Kira Ücreti: 1.312 TL (aylık). Durumu: Mahkeme kararı ile taşınmaz sahibi Gülnihal Çetin olmuştur. ANFA ve alt kiracısı SOS Vakfı kiracı olarak devam ediyor. Kira bitiş tarihi 18.08.2024
- 1628 araç kapasiteli Mavi Göl Otoparkı. Kira Süresi: 10 yıl. Kira Ücreti: 17 bin 687 TL (y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


