GESİAD Başkanı Zenginer: Abdestimizden şüphemiz, paçalarımızda da çamur yok

GESİAD Başkanı Zenginer: Abdestimizden şüphemiz, paçalarımızda da çamur yok

Kocaeli'ne bağlı Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) binasında bugün saat 08.30 sıralarında başlayan inceleme işlemleri saat 14.30'a kadar sürdü. Yaklaşık 6 saat süren işlemlerin ardından polis ekipleri binadan ayrılırken, Dernek Başkanı Mehmet Zenginer basın mensuplarına açıklama yaptı.

GESİAD Başkanı Mehmet Zenginer açıklamasında, şunları kaydetti: "Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma kapmasamında makul şüphe kapsamında derneğimize arama ve el koyma talebiyle operasyon yapıldı. Derneğe Kocaeli İl Savcılığı'nın talimatı üzerine Gebze Sulh Ceza Mahkemesi'nin almış olduğu karar üzerine başlatılan bir soruşturma çerçevesinde yapılan polis baskınına şekli hariç herhangi bir itirazımız yok. Abdestimizden şüphemiz, paçalarımızda da çamur yok.

Yapılan baskın sırasında gelen polis ekiplerine ellerinden geldiğince yardımda bulunduklarını ifade eden Başkan Zenginer, "Soruşturmada gizlilik kararı alındığı için neden yapıldığını bilmiyoruz. Buraya gelen polis arkadaşlara elimizden gelen kolaylığı gösterdik. Çünkü burası Gebze'nin en eski derneklerinden biri. Üyelerimizin tamamı vatanına ve milletine bağlı insanlar. Dernek olarak üyelerimize yönelik eğitim faaliyetleri ve fuar organizasyonları dışında herhangi bir faaliyetimiz de yok. Polislerin bizden istediği muhasebe ve dernek faaliyetlerinin olduğu evrakları kendilerine teslim ettik. Bilgisayarların harddisklerini aldılar ve gittiler" diye konuştu.

GESİAD'ın dernekler kanununa göre kurulmuş üyeleri sanayici ve iş adamlarından oluşan bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizen Başkan Zenginer, "Bugün Türkiye genelinde birçok il ve ilçede işadamları derneklerine baskınlar yapıldı. Makul şüphe kapsamında yapılan bu baskınlardan biri de bize yapıldı. Dosyada gizlilik kararı olduğu söylendi. Çok fazla bilgi verilmedi.Hayırlısı olur inşallah." dedi.

Gebze Sanayici İş Adamları Derneği, Gebzeli iş adamlarının yurt içi, yurt dışı ve yabancı pazarlardaki aktivitelerini teşvik etmek ve desteklemek, iş hayatında karşılarına çıkan problemlerin çözümünü bulmak amacıyla 29 Aralık 1993 tarihinde kuruldu. CİHAN
<< Önceki Haber GESİAD Başkanı Zenginer: Abdestimizden şüphemiz, paçalarımızda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER