Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı niye susuyor?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mayıs 24 2017
Davalar başladı, birçok iddianame var, TBMM Araştırma Komisyonu kuruldu ama 15 Temmuz 2016 günü saat 14.30 ile darbe girişiminin başladığı 22.00 civarına kadar neler oldu, neler yaşandı ve ihbara rağmen darbe girişimi neden önlenemedi, hâlâ bilemiyoruz.
Hürriyet yazarı M.Y.Yılmaz 15 Temmuz yargılamalarının başlamasıyla birlikte ortaya saçılan gerçekleri köşesine taşıdı. 

Akar ve Fidan niye öyle davrandı?

Darbe girişimini MİT’e haber veren Binbaşı O.K.’nın 11 Ağustos 2016 günü, savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.
Yeni Şafak’tan Osman Özgan’ın haberi, o günden beri merak ettiğimiz sorunun yanıtını veriyor: Binbaşı O.K., o gün MİT’teki ifadesinde, bir darbe girişimini ihbar etmiş.

İfadenin şu bölümünü dikkatinize sunuyorum:

“Gelen 2 kişiye (MİT’teki ilk sorgulamayı yapanlar) ‘Bir helikopter Hakan Fidan’ı alacak, diğer helikopterin ne yapacağını bilmiyorum’ dedim. Bana ne olabileceğini sordular. Ben de büyük bir faaliyet olabileceğini hatta darbe faaliyeti olabileceğini söyledim. Bu kişi bana ‘Hakan Fidan’ı almaktan kasıt ne?’ diye sordu. Ben de ‘çok kan akacak’ dediklerine göre bu faaliyetin iyi niyetli bir faaliyet olmadığını kendilerine söyledim. Hatta kendilerine YAŞ kararlarında FETÖ’cülere karşı büyük bir temizlik olabileceği sürekli yazılıyor, bu nedenle YAŞ öncesinde bir darbe faaliyeti olabileceğini söyledim.”

Binbaşı O.K.’nın bu darbe ihbarını yaptığı saat, 14.30.

Daha sonra MİT’teki sorgu derinleştirilmiş, daha üst düzey görevliler de sorguya katılmış ve bu ihbar, MİT Müsteşarı tarafından saat 16.30’da telefonla İkinci Başkan Orgeneral Yaşar Güler’e iletilmişti. Bir saat sonra da MİT Müsteşar Yardımcısı, Genelkurmay’a giderek, Orgeneral Güler’e sözlü olarak da bilgi vermişti.

MİT Müsteşarı’nın da saat 18.00’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a gittiğini ve ikilinin birlikte konuyu değerlendirdiklerini de biliyoruz.

Bu köşede daha önce yazmıştım, o gün Genelkurmay’da üst düzey güvenlik toplantısı vardı ve o toplantıya katılanlar arasında Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı, Özel Kuvvetler Ko

Bu haberler de ilginizi çekebilir