Gediz Üniversitesi'ne dört senelik lisans eğitimi için gelen yabancı öğrenci sayısı 610'a, ülke sayısı 96'ya yükseldi. Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, "Güzel şehrimiz İzmir, artık uluslararası bir üniversite kenti. Bu gurur hepimizin." dedi.
Gediz Üniversitesi, dünyayı İzmir'de buluşturma hedefinde başarıdan başarıya koşuyor. Dört yıllık lisans eğitimi için gelen yabancı gençlerin sayısı her yıl artıyor, ülkelere de yenileri ekleniyor. Seyrek'teki kampüste şu an 96 ülkeden, 610 yabancı öğrenci öğrenim görüyor. Güney Kore'den Brezilya'ya, Peru'dan Hollanda'ya, Hindistan'dan Endonezya'ya, Almanya'dan Güney Afrika'ya dünyanın dört bir yanından üniversiteliler, en az dört yıl kalacakları İzmir'de yaşama da ayrı bir renk ve güzellik katıyor.
Mütevelli Heyeti Başkanı Saygın, İzmir'in artık uluslararası bir üniversite şehri haline geldiğini ifade ediyor. Devlet eski Bakanı Saygın, İzmirli eğitim gönüllüleriyle Gediz Üniversitesi'ni kurarken temel hedeflerinden birinin, dünya gençliğini biraraya getirmek olduğunu hatırlatıyor, şunları söylüyor: "Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta olmak üzere tüm arkadaşlarımız, bu amaçla yorulmak bilmeden çalıştı. Bir yandan bilimsel projelerde önemli başarılar kaydedip farklı alanlarda buluşlara imza atarken diğer yandan da üniversitemizin tüm dünyada tercih edilmesi için ülke ülke gezildi, hem şehrimiz hem de üniversitemiz tanıtıldı. Ara vermeden devam ettiğimiz bu çabaların sonucunu, her yıl artarak alıyoruz. Bu sene yedi yeni ülkeden daha gençlerimiz aramıza katıldı. Uluslararası öğrenci sayımız da 28 ülkeye mezun vermemize rağmen 488'den 610'a yükseldi."
Işılay Saygın, lisans eğitimi verilen bölümlerde uluslararası öğrenci oranının yüzde 11 olduğuna da dikkat çekiyor, sözlerini şöyle sürdürüyor: "10 öğrencisinden birinin yabancı olması, bir üniversite için çok önemli başarı. Dünya renklerinin ve kültürlerinin aynı çatı altında harmanlandığını görmek, bizler için en büyük mutluluk. Bir diğer sevincimiz de 96 ülkeden gençlerin kültürümüzü burada bizimle yaşaması, bizi bizden tanıması ve dilimizi öğrenmesi. Bugünkü mutluluğumuz, onlar mezun olup ülkelerine döndüklerinde ve hem ülkemizin hem de İzmirimizin gönüllü elçileri olarak çalıştıklarını gördüğümüzde katlanacak."
İşte o 96 ülke: ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Benin, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Burundi, Cad, Cezayir, Cibuti, Çek Cumhuriyeti, Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Endonezya, Etiyopya, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Gabon, Gine, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Hollanda, Irak, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kolombiya, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Laos, Liberya, Libya, Litvanya, Lübnan, Madagaskar, Malavi, Maldivler, Mali, Mauritus, Mısır, Myanmar, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Norveç, Oman, Orta Afrika Cumhuriyeti, Pakistan, Panama, Papua Yeni Gine, Peru, Polonya, Portekiz, Rusya, Senegal, Sırbistan, Slovenya, Somali, Sri Lanka, Suriye, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Togo, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Yemen ve Zambiya. CİHAN