GDO'lu ürünleri sahte raporla Türkiye'ye soktular: Aralarında AKP'li isim de var
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 5 2024
Rusya ve Ukrayna’dan Türkiye’ye ithal edilen ürünlerin GDO’lu olduğu halde sahte uygunluk raporuyla ülkeye sokulduğu ortaya çıktı. 50’ye yakın kişinin gözaltına alınıp serbest bırakıldığı skandalda eski AKP il başkanının da adı geçiyor.
Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na 14 Mayıs 2024’te Rusya ve Ukrayna’dan gelen ve içerisinde mısır, kolza ve tohumu bulunan ticaret gemileriyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’nde ziraat mühendisi H.Z.’nin pasif halde bulunan kullanıcı hesabının aktifleştirilerek, İl Tarım Müdürlüğü’nün bilgisi olmadan 6 adet ithalat işleminin gerçekleştirildiği, tespitin ardından sistemin tamamında yapılan araştırma sonucunda, 5 adet ithalat işleminin daha farklı kullanıcıların bilgisi olmadan ithalat işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.
Suç duyurusunda, ithalat işlemini gerçekleştiren firmaların eski AKP İl Başkan Yardımcısı K.Ç.’nin sahibi olduğu Candarlar Tarım Ürünleri, Madencilik, Nakliyat, İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Bereket Agro Tarım ve Hayvancılık, Sanayi, Dış Ticaret Limited Şirketi, İpek Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ak Nişasta Sanayi ve Ticaret A.Ş., Soylu Yem Tarım, Sanayi ve Ticaret A.Ş., Taban Gıda, Dış Ticaret A.Ş. olduğu belirtildi.
Suç duyurusunda, 11 adet ithalat işlemi için 4 çalışanın bilgilerinin kullanıldığı bildirildi. Suç duyurusunun ardından Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
T24’ün haberine göre, 6 ay süren soruşturmanın ardından, ekim ayında Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı koordinasyonunda, Emniyet İl Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda Tarım İl Müdürlüğü çalışanları, özel firma yetkilileri ve aracılık işlemlerini yapan firmaların yetkilileri olmak üzere 50’ye yakın kişi gözaltına alındı.
ESKİ AKP İL BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI
Gözaltına alınanlar arasında yer alan Candarlar Tarım‘ın sahibi eski AKP İl Başkan Yardımcısı K. Ç.’nin de bulunduğu sekiz kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







