Gazze'de şiddetli çatışmalar: İsrail Han Yunus'u kuşatıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Aralık 6 2023
İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin güneyinde operasyonları genişletirken sivillerin durumu giderek daha da kötüleşiyor. Uluslararası kuruluşlar İsrail'e sert eleştirilerde bulundu.
Gazze'de şiddetli çatışmalar: İsrail Han Yunus'u kuşatıyor
DW Türkçe'de yer alan habere göre İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin güneyinde kara operasyonunu genişletirken bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığı ve çok sayıda Filistinlinin öldüğü bildiriliyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentini kuşattıklarını bildirerek "Savaşın başlamasının üzerinden 60 gün geçerken birliklerimiz şu an Han Yunus bölgesini kuşatmaktadır. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çok sayıda Hamas karargahını güvenliğe aldık ve şimdi güneydeki karargahları hedef alıyoruz" açıklaması yaptı.

İsrail ordusunun üst düzey isimlerinden Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman da, bugünün Gazze işgalinden bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı gün olduğunu belirterek "Kara operasyonunun başlangıcından bu yana en yoğun günü yaşıyoruz" dedi.

İsrail ordusunun daha önce Gazze Şeridi'nin güneyindeki altı semtte sivillere bulundukları barınak ve hastanelerden çıkmamaları için havadan ilanlar attığı ve yoğun bir saldırı başlatılacağı konusunda uyardığı belirtiliyor.

16 bin 248 Filistinli öldü, binlerce ceset enkaz altında

Hamas, 7 Ekim'den bu yana İsrail operasyonlarında ölen Filistinlilerin sayısının 16 bin 248'e yükseldiğini duyurdu. Hamas medya ofisinden yapılan açıklamada ölenler arasında 7 bin 112 çocuk ve 4 bin 885 kadının bulunduğu, ayrıca 43 bin 616 kişinin yaralandığı ve en az 7 bin 600 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Hamas, İsrail ordusunun operasyonlar sırasında 50 bin tonu aşkın bomba attığını, bombardımanlar sonucu 52 bin konut, 69 okul, 121 hükümet binası ve 100 caminin tamamen yıkıldığını kaydetti.

Filistin Sağlık Bakanı Mai al-Kaila da bugün yaptığı açıklamada binlerce cesedin halen enkazlar altında bulunduğuna işaret ederek gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olacağını dile getirdi.

Al-Kaila, İsrail'e sivil ölümler konusunda yapılan tüm uluslararası çağrılara rağmen ölü sayısının hızla arttığını belirterek "İsrail ordusu bu şekilde devam ederse sağlık sistemi tamamen çöke

Bu haberler de ilginizi çekebilir