Galatasaray, Trabzonspor’u Mauro Icardi ile yıktı: 2-0

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ağustos 20 2023
Sezona Kayseri'de puan kaybıyla başlayan Galatasaray, ligdeki ilk iç saha maçında Trabzonspor'u golcüsü Mauro Icardi'nin golleriyle yıktı: 2-0. Sarı-kırmızılı takımda Torreira sakatlanarak oyundan çıktı.
Sözcü'de yer alan habere göre Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Rams Park’ta kapalı gişe oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 2-0 kazanarak sezonun ilk galibiyetini aldı.

Kayseri deplasmanında 2 puan kaybeden Galatasaray, hafta arasında Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselmenin moraliyle çıktığı zorlu maçta golcüsü Mauro Icardi ile güldü. Geçen sezon 24 lig maçında 22 gol atan Arjantinli forvet, bu sezon da perdeyi açtı. 23 ve 90+3’te fileleri havalandırarak takımına 3 puanı getiren Icardi’nin 90+7. dakikada ağlara gönderdiği bir top da ofsayt nedeniyle iptal edildi.

GOLLER NASIL OLDU?

23. dakikada Galatasaray’ın golü geldi. Bakasetas’ın atağa çıkarken kaptırdığı topu Kerem tek pasla savunmanın arasından Icardi’nin önüne gönderdi, sarı-kırmızılı futbolcunun vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti: 1-0

90+3. dakika ev sahibi takımı iyice rahatlatan gol geldi. Kaan Ayhan’ın sağ kanattan yaptığı ortaya kale ağzında çok iyi yükselen Icardi, kafa vuruşuyla topu Uğurcan’ın sağına ve uzanamayacağı noktaya görerek fileleri havalandırdı: 2-0.

Bu sonucun ardından Galatasaray 4 puana yükselirken, Trabzonspor 3 puanda kaldı.

Ligin 3. haftasında Galatasaray, İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak. Trabzonspor da sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

TORREIRA SAKATLANDI

Karşılaşmanın 76. dakikasında Galatasaray’da Lucas Torreira sakatlandı. Orta alanda Kourbelis’in müdahalesiyle yerde kalan Uruguaylı oyuncu için sağlık ekibi çağrıldı. 2 dakika duran oyun yeniden başlarken kendisini deneyen Torreira 80. dakikada kendisini yere bıraktı ve ardından yerini Berkan Kutlu’ya bıraktı.

BERKAN KUTLU İLK KEZ YEDEK

Galatasaray’ın orta saha oyuncusu Berkan Kutlu, bu sezon ilk kez bir resmi maça yedek başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerindeki 4, Süper Lig’deki 1 maçına ilk 11 başlayan 25 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor mücad

Bu haberler de ilginizi çekebilir