Fransa'daki Milli Görüş Derneği'nden yeni karar: Vazgeçildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 17 2021
Fransa'daki Milli Görüş Derneği tarafından yaptırılan bir cami için Strasbourg Belediyesi’nden 2,5 milyon euro almaya hazırlanan dernek yönetiminin bu karardan vazgeçtiği belirtildi.

Fransa’da cami inşası için Strasbourg Belediyesi’nden 2,5 milyon euro almaya hazırlanan Milli Görüş Derneği, mali destek talebinden vazgeçti. Derneğe yapılacak yardım, Fransa İçişleri Bakanı’nın tepkisini çekmişti.
Fransa’da Strasbourg Belediye Meclisi’nin Milli Görüş’e ait bir caminin inşası için 2,5 milyon euro mali yardımda bulunma kararıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Strasbourg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian, Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu’nun (CIMG) mali destek talebini geri çektiğini duyurdu. Belediye Başkanı Barseghian, CIMG’nin, ‘finansman planını sağlamlaştırma ihtiyacı’ nedeniyle böyle bir karar aldığını belirtti. Milli Görüş derneğine ödenmesi gündemde olan kamu parası nedeniyle Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Strasbourg Belediye Başkanı Barseghian’ı yabancı ülkelerin Fransız topraklarına ‘karışmasına’ yardımcı olmakla suçlamıştı.
İLKELER BEYANNAMESİNİ İMZALAMAMIŞTI
CIMG’nin Fransa’da hükumetin ülkedeki Müslüman derneklerle kararlaştırdığı dini ilkeler beyannamesini imzalamayı reddettiğini hatırlatan Bakan Darmanin, hükumetin bölgedeki en üst düzey temsilcisi olan Josiane Chevalier’den tartışmalı mali destek kararının durdurulması için mahkemeye başvurmasını istemişti. Strasbourg Belediye Başkanı ise yapacakları mali desteğin, bu beyannamenin CIMG tarafından imzalanması şartına bağlı olduğunu savunmuştu.
FRANSA İMAMLARI GERİ GÖNDERMEYE HAZIRLANIYOR
Fransa’da Müslüman federasyonlarının çatı kuruluşu Fransa İslam Konseyi, hükumetin talepleri doğrultusunda geçen Ocak ayında ‘Fransa İslamı’ ilkeler beyannamesini kabul etmiş, ancak Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fransa Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi (CCMTF) ve CIMG dâhil üç Müslüman kuruluş beyannameyi imzalamayı r
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...5.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'
6.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!7.Konya hazır mı?8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!10.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...

ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör sald...


