Fransa ülkedeki müslüman nüfus için radikal kararlar eşiğinde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 10 2018
Fransa, helal gıda pazarından elde edilen vergilerin ülkede yaşayan Müslümanların kuracağı bir derneğe aktarılmasını tartışıyor.
Müslüman derneklerine yönelik dış finans desteğini kesmek isteyen Fransa, "laiklik" yasasından dolayı söz konusu derneklere doğrudan maddi katkı sağlayamıyor. Gündeme gelen öneri, "helal" sertifikası için uygulanacak verginin bir vakıf üzerinden camilere aktarılmasını öngörüyor.
"Fransa İslamı" için Müslüman derneklerinin yabancı ülkelerle finansal bağı kopartılıyor
Euronews'ten İsmail Çıtak'ın haberine göre yaklaşık 6 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa, radikalleşmenin önüne geçmek için köklü bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sunulmak üzere Montagne Enstitüsü adlı düşünce kuruluşu tarafından hazırlanan rapor, farklı kökenlere ait Müslümanların kurduğu derneklerin yerine "Fransa İslamı" için yeni bir Müslüman derneğinin kurulmasını öneriyor.
Raporu hazırlayanlardan İslam Tarihi uzmanı Hakim El Karoui, kurulacak bu derneğin Fransa'da faaliyet gösteren ancak dış ülkelerle bağı olan diğer cami derneklerinden tamamen farklı ve tarafsız olacağını söyledi.
Ülkedeki İslami araştırmaların sürdürülmesi için şeffaflığı öne çıkaran bu dernekle helal vergi uygulamasına geçilmesi öneriliyor. Ülkede yıllık 5-6 milyar euroluk helal gıda pazarının bulunduğuna dikkat çekilen raporda helal gıdalara uygulanan vergilerin yeniden yapılandırılması ve bu vergilerin Fransa'daki Müslümanların ihtiyaçları için kullanılması öngörülüyor.
Fransa'daki Müslüman nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak kadroların ve camilerin yapımıyla da ilgilenecek derneğin, devlet okullarında Arapça dilinin pekiştirilmesi için de çalışacağı kaydedildi. Karoui, "önerdiğimiz reform ile devlet okullarından camilere kayan Arapça eğitiminin devlet kontrolünde yapılmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Mac
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


