Fransa, Rus gazı için en kötü senaryoya hazırlanıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 11 2022
Fransa'da hükümet Rusya'dan gelecek doğal gaz dağıtımının tamamen kesilmesine karşı plan hazırlığı içinde. Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Rusya'dan gelecek doğal gazın tamamen kesilme olasılığını yüksek gördüklerini ve buna karşı ön planlama yaptıklarını açıkladı.

Ülkenin güneyindeki bir iş ve ekonomi konferansına katılan Le Maire "Bence Rus gaz tedarikinin tamamen kesilmesi gerçekten muhtemel ve biz bu senaryoya hazırlıklı olmalıyız "diye konuştu. Maliye Bakanı bu senaryonun göz ardı edilmesinin "tamamen sorumsuzluk" olacağını da sözlerine ekledi.
Le Maire ilk etapta hane halkları ve iş yerlerinden enerji tüketimini azaltmalarının isteneceğini belirtti.Yurt dışından gelecek olan sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) yeniden gaza dönüştürülmesi için yüzen tesis gibi yeni alt yapıların inşasına da hız verilecek.
Hükümet ayrıca şirket şirket inceleyerek, enerji tasarrufu yapabilmek için hangilerinin daha az üretim yapabileceğine bakacak.
Nükleer ve kömür seçenekleri masada
"Enerji güvenliği" gerekçesiyle ülkenin en büyük elektrik dağıtım şirketi EDF'i kamulaştıracağını açıklayan Fransa, geçtiğimiz haftalarda da ülkede kömürle çalışan termik santrallerin gelecek kış yeniden devreye sokmayı planladığını duyurmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.Teknik güncelleme duyurusu7.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı8.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







