Fransa IŞİD'li vatandaşlarını yargılayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 11 2019
Fransa, Türkiye’nin "yabancı terörist savaşçı" olarak nitelendirerek sınır dışı edileceğini duyurduğu vatandaşlarını yargılayacağını açıkladı. Bir Danimarka vatandaşının da sınırdışı edildiği bildirildi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla Türk makamlarınca yakalananların ülkelerine iade sürecinin başlatıldığını duyurmasının ardından iadeler başladı. Avrupa ülkelerinden de bu konuda peşpeşe açıklamalar geliyor.
Fransız bir yetkili, AFP’ye yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından sınır dışı edilen Fransız vatandaşlarının büyük bir bölümünün kadın olduğunu söyledi.
Aynı yetkili, sınır dışı edilenlerin bir kısmının uzun zamandır Türkiye’de olduğunu, bir kısmının da kısa bir süre önce Türkiye’ye geldiğini kaydetti. Türkiye tarafından sınır dışı edilen 11 kişinin yargılanacağını söyleyen yetkili, yargılamanın sivil mi, yoksa askeri mahkemelerde mi yapılacağı konusuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Hafta sonunda AFP'ye konuşan Fransız Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, 2014 yılında Türkiye ile yapılan bir anlaşma kapsamında çok sayıda IŞİD zanlısının Türkiye tarafından iade edildiğini ve şu an yapılan iadelerin kendileri için yeni birşey olmadığını söyledi.
Kaynak, "Cihatçılar ve aileleri düzenli olarak Fransa’ya geri gönderiliyor ve uçaktan iner inmez tutuklanıyorlar. Bu işlem genellikle gizli bir şekilde yapılıyor. Buna dair haberler ya hiç çıkmıyor ya da olup bittikten çok sonra yayınlanıyor" dedi.
Danimarkalıya sınırdışı
Sabah saatlerinde Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan ve ABD'li olduğu belirtilen bir IŞİD zanlısının sınır dışı edilmesinin ardından Danimarkalı bir IŞİD zanlısının da ülkesine gönderildiği bildirildi.
Türkiye'deki Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan Danimarkalı IŞİD zanlısı polis eşliğinde İstanbul Havalimanı'na götürülmüş, sınır dışı işlemleri tamamlandıktan sonra Kopenhag'a gönderilmek üzere
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı9.Teknik güncelleme duyurusu10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


