Atlas dergisi fotoğrafçılarından 65 yaşındaki Cüneyt Oğuztüzün defnedildi. İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Oğuztüzün'ün ölümü büyük üzüntüye sebep oldu. Yaklaşık 2.5 yıl önce kolon kanserine yakalanan Oğuztüzün, hastalığının ilermesi ardından İzmir'e annesinin yanına geldi. Bir süredir Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi edilen Oğuztüzün kurtarılamadı. Dün vefat eden Oğuztüzün, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.
ANADOLU'YU FOTOĞRAFLARLA ANLATTI
Cüneyt Oğuztüzün, 20 yıl boyunca 150 Anadolu seferi yaptı ve benzersiz bir arşiv oluşturdu. Fotoğraf macerasını ve Anadolu'yu, "Anadolu'nun bozulmamış doğasını, kırsal yaşamın ve çalışmanın geleneksel unsurlarını, kültürel mirasını çarpık bir modernleşme karşısında bozulmadan, kaybolmadan belgelemek, Anadolu projemin başlıca motivasyonlarından biri. Gerçekten de çektiğim fotoğrafların çoğu, anında tarihsel belge niteliği kazanmakta. Yine de Anadolu'nun çeşitliliği o kadar zengin, mirasının derinliği o kadar fazla ki tahribatın hızına karşın önümüzdeki yıllarda da projenin aynen devamını mümkün görüyorum." şeklinde anlatmıştı.
KİMDİR?
Cüneyt Oğuztüzün, 1950 yılında İstanbul'da doğdu. 1974'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi. 1978 yılında müfettiş yardımcısı olarak özel bir bankaya girdi. Aynı yıl fotoğraf çekmeye başladı. 1993'te bankacılık mesleğini bıraktı ve Atlas dergisinde tam zamanlı fotoğrafçı olarak çalışmaya başladı. Profesyonel fotoğraf sanatçısı Oğuztüzün, Türkiye'nin ve dünyanın pek çok yerinde fotoğraflar çekti. Kültür, doğa, mimari ve insan unsurlu fotoğrafları büyük beğeni kazandı. Tortum Vadisi ve Tortum Şelalesi'nin turizm için tanıtılmasına büyük katkı sağlayan Oğuztüzün, Erzurum ve Tortumluların da gönüllerinde taht kurmuştu. CİHAN