Flaş! Bharara itiraz etti, hakim duruşma tarihini öne çekti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 8 2016
ABD'de İran'a yönelik yaptırımları delmek ve bankaları dolandırmak suçlamasıyla 75 yılla yargılanan Reza Zarrab'ın jürili duruşma tarihi yeniden değişti.
Zarrab’ın duruşma tarihi yine değişti!
Halen New York’ta federal hapishanede tutuklu olarak yargılanmayı beklenen Zarrab’ın asıl duruşmasının tarihi 21 Ağustos olarak belirlendi.
BHARARA İTİRAZ ETTİ, HAKİM ÖNE ÇEKTİ
Zarrab’ın jürili duruşması için belirlenen ilk tarih 23 Ocak 2017 olmuştu. Ancak Avukatları, Savcılığın, aralarında email yazışmalarının ve banka dekontlarının da bulunduğu, Zarrrab aleyhine binlerce belgeyi kanıt olarak kullanacağını, bunları incelemeyip savunma hazırlamak için zamana ihtiyaç duyduklarını belirterek, asıl yargılama tarihinin ileri atılmasını istemişlerdi.
Davaya bakan Hakim Richard Berman da bu isteği olumlu karşılayarak, jürili duruşma için 16 ekim tarihini koymuştu. Ancak davanın savcısı Preet Bharara, duruşma tarihinin çok geç olduğunu belirterek itiraz etti. Hakim Berman, Savcılığın bu itirazını da haklı bularak, duruşma tarihini yeniden değiştirdi. Zarrab’ın jürili duruşması nihai tarih olarak 21 Ağustos 2017’yi belirledi.
İTİRAZ DURUŞMASI DA NİSAN’DA
Hakim Berman, Zarrab’ın avukatlarının kanıtların ediniliş usülüne ilişkin yaptıkları itirazların değerlendirileceği davanın tarihini de 24 nisan 2017 olarak belirledi. Avukatlar, Zarrab’ın ABD’ye vardığında beraberinde olan telefonun FBI tarafından şifresinin usülsüz şekilde alındığı, dolayısıyla telefondan elde edilen kanıtların davada kullanılamayacağını iddia etmişler, Savcılık ise bu iddiaya karşı çıkmıştı.
Sözcü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Rus ordusuna 261 bin asker ekleniyor10.IŞİD'i haber yapan gazeteci Fatih Ergin gözaltına alındı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








