Flaş! ABD özel savcısı AKP'ye yakın bir isme ifade celbi göndermiş

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Eylül 30 2017
Robert Mueller, Michael Flynn’i Lobici Olarak Tutan Ekim Alptekin’in yakın dostu ve ortağı Sezgin Baran Korkmaz’ın 10 saatlik ifadesini Almış

Özel Soruşturmacı Mueller, Türkiye, Rusya ve ABD ile ilişkileri ve suç kayıtları olan kişilerle bağları ile olan bir Türk işadamını sorgulamak istiyor.

Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahalesini soruşturan özel savcı Mueller, Michael Flynn’in Türkiye lobicisi müşterisinin yakın dostuna celpname gönderdiği ortaya çıktı.

Mueller, temel olarak, Ekim Alptekin’in Flynn’e ödediği 530 bin doların kaynağını öğrenmeye çalışıyor. Korkmaz’ın da Alptekin’e yakınlığı dolasıyla çağrıldığı anlaşılıyor.
Yeminli yapılan Büyük Jüri ifadesinde yalan söylemenin büyük bir sorumluluğu var.

 ABD’de yabancı ülke veya kurumlar adına çalışmanın çok sıkı kuralları var. Bu kuralların ihlal edilip, edilmeğine bakıldığı anlaşılıyor.

Yazar, AKP-Rus lobi bağlarına yoğunlaşmıştı

ProPublica’dan Isaac Arnsdorf tarafından yayınlanan haber,  bu celpnamenin bir kopyasının ele geçirildiği ve Sezgin Baran Korkmaz’a, 22 Eylül’de Washington’da büyük bir jüri önünde tanıklık yapması emredildiği kaydediliyor.

Isaac Arnsdorf, daha önce de yazdığı yazılarda ilk kez AKP hükümeti tarafından son yıllarda kurulan lobi tarzı STK’ların Rus işadamlarının koordinesi ile kurulduğunu ilk kez ortaya çıkarmıştı. Uzun araştırma yazılarında AKP lobileri ile Rusya’yı sonunda birbirine bağladığı iddia edilmişti.

Cuma akşamı ortaya çıkan Arnsdorf’un haberine göre ise Mueller’in celpnamesi ile birlikte “Büyük jüri, diğer suçların yanı sıra Yabancı Ajanlar Kayıt Yasasını da kapsayan federal ceza yasalarının muhtemel ihlallerinin soruşturmasını yürütüyor” uyarısı içeren bir de celpname gönderildi.

Daha önce Amerikan basınına yansıyan haberlerde, Mueller

Bu haberler de ilginizi çekebilir