Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Gönüllülerinin esas hedefi ne ?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 15 2019
Samanyoluhaber.com yazarı Tarık Burak, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bazı hatıralarını okuyucularına aktardı
“O cemaatin, telsiz âletlerin ahizeleri hükmünde, dersini bütün dünyaya işittirmek istemesinin işareti ve hakikati ise inşallah tamamen sonra çıkacak. Şimdi fertleri küçük birer çekirdek ise de ileride Cenâb-ı Hakk’ın yardımıyla büyük birer ağaç hükmüne geçer ve birer telsiz telgrafın merkezi olurlar.” (Bediüzzaman S.Nursi, Mektubat, 28. Mektup)
Fethullah Gülen Hocaefendi, uzun bir zamandan beri Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Türkler’den davet alıyordu. Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu vesselamın, gösterdiği hedef istikametinde bütün insanlığa hizmet götürmek gayesinde olan Hocaefendi, dünyanın bu en güçlü ülkesini ve buradaki Türkleri mutlaka tanımalı, etüt etmeliydi. Bu daveti bir sevk-i İlahi kabul ederek 2 Nisan 1992 tarihinde İstanbul’dan kalkan uçakla New York’a gitti. Bu, Hocaefendi’nin Amerika’ya ilk seyahatiydi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaletinden Türklerin yoğun yaşadığı 25 eyaletini 35 günde gezerek ziyaret etti. Amerikalılar’la içi içe yaşayan her kesimden Türkler’le, üniversitedeki Türk hocalar ve Türk öğrencilerle görüştü. Bu yerinde ve çok manalı bir seyahatti. Ahirzaman insanının problemlerini yerinde görüyor ve tespit ediyordu.
Türk gençlerinin Amerika’da öğrenim görüp, hem burada gerçek Müslümanlığı yaşantılarıyla sergilemelerini hem oradaki bilgi ve teknolojiye hakim olacak şekilde yetişmelerini arzu ediyordu Hocaefendi. Fransız gazeteci Nicole Pope’a verdiği röportajda:
- Batı Rönesans’ı gerçekleştirirken biz uyukluyorduk, bilim ve teknoloji inkılabını yaparken ise uyuyorduk. Teknoloji ve sanayi devriminin içinde olsaydık, nüansları biz belirleyecektik. Rönesans’ın dışında kalmakla hayatın da dışına itilmiş olduk... Hayatla ilgili oyunları ancak hayatın içinde kalabilenler oynayabilir, diyordu. Ona göre, ilme son derece önem veren inancımızın bu alanda yeni bir uykuya tahammülü yoktu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







