Fethullah Gülen Hocaefendi dünya basınına konuştu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Temmuz 20 2016
Fethullah Gülen dün akşam Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrası bir basın açıklaması yaptı.
Fethullah Gülen Hocaefendi dünya basınına konuştu



Gülen, “Askeri müdahaleye hiçbir zaman olumlu gözle bakmadım. Demokrasi bu yöntem ile sağlanmaz” dedi.

New York Times’dan Stephanie Saul’ün, “Türkiye’deki bu girişimde size takip çevrenizin bir rolü oldu mu” sorusuna Fethullah Gülen Hocaefendi, “Ben takipçilerimi bilmiyorum aslında. Yapılan şeyden dolayı sempati duyanlar olabilir. Ben tüm samimiyetimle söylüyorum takipçilerimin yüzde birini bile tanımam, takipçilerimi tanımam ki rolleri var mı bileyim. Birine alerji duyan kişiler bu nedenle başkalarına sempati duyabilir. Bu CHP olabilir, MHP olabilir, siz olabilirsiniz, ben olabilirim” diye cevap verdi.

Financial Times’ın, “Bazı medya organlarında bu olayı esasında Erdoğan’ın askeriye içindeki gücünü arttırmak için böyle bir senaryoyu uygulamaya koydurduğuna dair yorumlar var. Siz ne düşünüyorsunuz” sorusuna Fethullah Gülen, “Bu bir senaryo demek bir mümin için yalan olur, iftira olur. Ama bazıları öyle bir yorumda bulunur ki geçmişte yaşananlara göre yorumda bulunurlarsa ben ona bir şey diyemem. Daha önce yaşanmış olaylardır bunlar. Çoğu zaman dünyada liderlerinde kendilerine göre muhalif çıkarmaları olmuştur, suikast teşebbüslerinde bulunmaları da olmuştur ama kalkıp bundan dolayı bunlar bu işi yaptı demek başkaları gibi bizim iftiraya düşmemize sebebiyet verir. Ben de öyle bir şeyden Allah’a sığınırım” dedi.

Sky News’ın, “Bu sabah Dışişleri Bakanı Kerry sizinle alakalı, ‘Bizden bir iade istemi olmadı. Bu konuda bir kanıtları varsa getirsinler bakalım’ dedi. Sizin bu konuda yorumunuz var mı” sorusuna Hocaefendi, “Daha önce böyle istekler oldu aslında. 17 Aralık, 25 Aralık hadisesi nedeniyle yine taraftarları yaptı dediler. Ben o konuda da söyleyeyim, yeminle içlerindekilerin binde birini tanımam. Ama onlar beni tanıyabilirler, dünyada da tanıyanlar var haddim olmayarak. Tanınacak bir insan değilim, sıradan bir insanımdır. Ama ektiğiniz şeyler, yazdığınız çizdiğiniz şeyler, ba

Bu haberler de ilginizi çekebilir