Fehmi Koru: AKP yarın muhalefete düşebileceğini düşünerek hareket etse iyi olur

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Mayıs 30 2022
Gazeteci Fehmi Koru, iktidarın kendini 'muhalif' olarak tanımlayan vatandaşların üzerinde kurduğu baskılara değinerek "Bugünün iktidarı yarın muhalefete düşebileceğini düşünerek hareket etse iyi olur" dedi.
Gazeteci Fehmi Koru, kendi ismini taşıyan internet sitesinde kaleme aldığı yazıda iktidar partisi AKP'ye yönelik bazı uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "TBMM'de seçimi kıl payı kaybediyoruz" dediğinin kulislere yansıdığını hatırlatan Koru, "Mücadeleci kimliğiyle tanınan Erdoğan’ın seçime kadar geçecek süreyi bu tabloyu değiştirmek için değerlendireceği açık. Ekonomide nisbi bir iyileşme, dış politikada meydan okuyucu tavırlar, muhalif medyanın biraz daha zaptu rapt altına alınması iktidara seçim başarısı getirebilir diye düşünülüyor olmalı" ifadesini kullandı.

Gazeteci, ardından şunları kaydetti:

"Ancak bir an için, alınan bütün tedbirlere rağmen, zamanında veya erken yapılacak seçimde, bugünkü tablonun sandığa yansıdığını ve AK Parti’nin son birkaç yılında MHP desteğiyle sürdürdüğü 20 yıllık iktidarının sona erdiğini düşünelim…

Siyasi gözlemciler arasında, iktidarın seçim öncesi ve seçim gününde sonucu kendi lehine çevirecek bazı girişimlerde bulunacağını, buna rağmen kaybetse bile iktidarı kazananlara teslim etmeye yanaşmayacağını ileri sürenler var.

Ben onlardan değilim.

Muhalefet seçim güvenliğini ciddiye alıyor ve bunu sağlamak için başvurulacak tedbirler üzerinde çalışıyor.

İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için birbiri ardına yapılan iki seçimde başarıyı getiren örgütlenme, önümüzdeki seçimde biraz daha geliştirilerek Türkiye çapında uygulanacaktır.

'KAYBETSELER İKTİDARI BIRAKMAYACAKLAR' TÜRÜ İDDİALARIN TEMELİ YOK

Sandığa yansıyacak sonuca itiraz edilse de kaybedildiği halde iktidarda kalmak ülkemiz için fantezi bir senaryo. Meşrutiyet’ten (1876) beri seçimler yapılıyor bu ülkede, çok partili sisteme geçildikten sonra yapılan seçimlerin çoğunda iktidarlar değişti. Bir süre engellenmeye çalışılsa bile, 1994 yerel ve 1995 genel seçimlerinden

Bu haberler de ilginizi çekebilir