FBI seçim öncesi kırmızı alarmda: Bombalı saldırı planı engellendi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 5 2024
ABD başkanlık seçimlerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Tennessee’de bombalı saldırı planlayan bir şüpheli yakalandı. 24 yaşındaki Skyler Philippi'nin beyaz üstünlüğünü savunan sağcı gruplarla bağlantılı olduğu tespit edildi.
ABD’de 60. başkanlık seçimleri öncesinde, Tennessee eyaletindeki bir elektrik dağıtım merkezine saldırı planladığı belirlenen 24 yaşındaki Skyler Philippi, Adalet Bakanlığı tarafından gözaltına alındı. Beyaz üstünlüğünü savunan sağcı gruplarla bağlantılı olduğu tespit edilen Philippi, insansız hava aracına C-4 patlayıcı bağlayarak Nashville’de bir elektrik santraline saldırı düzenlemeye hazırlanıyordu.
ELEKTRİK ALTYAPISINI HEDEF ALACAKTI
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Adalet Bakanı Merrick B. Garland, bu girişimin ülkedeki kritik altyapıyı hedef aldığını belirterek, Adalet Bakanlığı’nın bu tür tehditlerle mücadelede kararlı olduğunu vurguladı. FBI yetkilileri, saldırının başarılı olması halinde bölgedeki binlerce evin ve hastanenin elektriksiz kalacağını ifade etti.
Garland, açıklamada, "Bu, ülkemizin kritik altyapısına saldırarak şiddet ve kaos tohumları ekmek isteyenlere bir başka uyarı niteliğindedir. Adalet Bakanlığı sizi bulacak, planınızı bozacak ve sizi sorumlu tutacaktır. FBI görevlilerine olağanüstü çalışmaları ve ülkemizi güvende tutmak için her gün yaptıkları çalışmalar için minnettarım." ifadelerini kullandı.
ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALABİLİR
Philippi, kitle imha silahı kullanma ve bir enerji tesisini yok etmeye teşebbüs etmekle suçlandı. Tüm suçlamalardan hüküm giyerse, ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Philippi'nin 13 Kasım'da hakim karşısına çıkması bekleniyor.
ÜST DÜZEY ÖNLEMLER ALINDI
ABD’de seçim günü güvenliği sağlamak amacıyla olağanüstü önlemler alındı. Washington Post’un haberine göre, oy kullanma ve sayım merkezlerinin çevresine güvenlik kameraları yerleştirildi ve çatılara keskin nişancılar konuşlandırıldı. Ayrıca ülke genelinde ek polis ekipleri görevlendirildi, insansız hava araçlarıyla denetimler sıkılaştı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







