Fatih Camii’nde zimmet skandalı: 20 yıl boyunca milyonlarca lirayı iç etmişler
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 13 2022
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 17 Kasım'da suç duyurusu yapıldı.
Fatih Camii’nde en az 20 yıldır zimmete para geçirdikleri öne sürülen 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin, zimmetlerine geçirdikleri milyonlarca lira ile arsa, tarla ve daire satın aldıkları iddia edildi.
Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 17 Kasım’da suç duyurusu yapıldı. Şikâyetçi konumda, Fatih’in Eski Eserlerini İhya ve Koruma Derneği ile dernek başkanı İ. A. yer aldı. Artı Gerçek, tarihi camide yıllarca yaşandığı iddia edilen zimmet soruşturmasının detaylarına ulaştı.
Savcılık dosyasında üç isim şüpheli konumda bulunuyor. Bu kişilerden Ahmet Ali Rıza A., 22 yıldır dernek yönetiminde ve kurumun tüm mali işleri ile ilgilenen kişi. İlahiyat fakültesinde görevli Mahmut A. ise dosyanın bir numaralı şüphelisi Ali Rıza A.’nın kardeşi. Bir diğer şüpheli Recep Ö. ise dernekte başkan yardımcısı. Bu kişi aynı zamanda derneğe bağlı Fatih Kur’an Kursu’nun da yöneticisi.
GELİRİ BAĞIŞLARDAN
Kuruluşu 40 yıl geriye giden derneğin temel amacı, Fatih Kur’an Kursu’nda dini eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak. Derneğin gelirlerini bağışlar oluşturuyor. Özellikle her Cuma namazı çıkışı, cami avlusuna konulan 6 ayrı para kasasına yapılan bağışlar, derneğin düzenli gelir elde ettiği bir nokta. Yanı sıra, dini günlerde, bayramlarda ve Ramazan ayında yapılan bağışlar dışında külliyede bulunan kantin ve otopark işletmesi de derneğin gelir elde ettiği yerler arasında.

YENİ BAŞKAN KAYITLARI İSTEDİ
Suç duyurusuna göre geçen yıl dernekte seçim oldu. Deri sektöründe faaliyet gösteren İ. A., derneğin y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







