Faruk Mercan: İlker Başbuğ için bu adam niye hala dışarda diyen kişiyi hepiniz tanıyorsunuz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 9 2015
İlker Başbuğ nasıl tutuklandı? İlker Başbuğ’un yargılandığı “Andıç Davası”nı açan savcı Cihan Kansız...

İlker Başbuğ nasıl tutuklandı? İlker Başbuğ’un yargılandığı “Andıç Davası”nı açan savcı Cihan Kansız...
Savcı dosyaya İlker Başbuğ’u dahil etmemişti.
Ama mahkemede çok enteresan şeyler oldu. Dursun Çiçek başta olmak üzere yargılanan şahısların neredeyse tamamı şöyle dediler: “Biz burada yargılanıyorsak, dönemin Genelkurmay Başkanı’nın da yargılanması lazım. Çünkü andıç onun emriyle hazırlandı ve hazırlanırken kendisine arz edildi...”
Bunun üzerine mahkeme heyeti İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu ve İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı. İfadesi alınan İlker Başbuğ tutuklandı ve hakkında ek iddianame hazırlandı. Ve böylece davaya dahil edildi. Daha sonra da Andıç Davası Ergenekon Davası ile birleştirildi.
Biz gazeteciler, o dönemde yaşanan pek çok şeyin şahidiyiz. İlker Başbuğ olayı da elbette bunlardan biri... Başbuğ dosyasındaki bir belgeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu belge Başbakanlık’tan gönderilmiş. Savcı soruyor: “Yargılanan şahıslar, andıç belgesinin Başbakanlık direktiflerine istinaden hazırlandığını söylüyorlar. Başbakanlık arşivinde böyle bir belge varsa bize gönderin...”
Başbakanlık şu yazıyı gönderiyor: “Böyle bir Başbakanlık direktifi yok...”
Diyebilirim ki, İlker Başbuğ’un tutuklanmasına sebep olan belgelerden biri budur. Çünkü İlker Başbuğ da savcıya ve mahkemeye verdiği ifadelerde iki şey üzerinde durdu: “Andıç belgesi bana arz edilmedi. Ama andıç kanun dışı bir şey değil...”
O kişi Başkan Bush değil
Gelelim diğer can alıcı soruya: Dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i çağırıp, İlker Başbuğ için, “Bu adam hâlâ niye dışarıda” diyen kişi kimdi?
Bu arada kullanılan öyle bir ifade daha var ki, İlker Başbuğ’un kişilik hakları için buraya yazmıyorum. Elbette bu toz duman kalktığında, yalanlarla gerçeklerin birbirine karıştığı bu dönem geçtiğinde, İlker Başbu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Murat Çalık'a kritik müdahale!9.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu10.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







